to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:31 | 05.12.2018

Κοινωνία

Λιμάνι της Αγωνίας: Συγκεντρώσεις-προεκλογικές καμπάνιες Μώραλη χωρίς καμία αξία και αποτελεσματικότητα

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια παντελούς απουσίας από τις γειτονιές του Νέου Φαλήρου, της Σούδας και της Μυρτιδιώτισσας, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές αποφάσισε επιτέλους να εμφανιστεί και να καλέσει τους κατοίκους της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας σε διάλογο για τα ζητήματα της περιοχής τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμάνι της Αγωνίας


Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης αναλυτικά:

 

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια παντελούς απουσίας από τις γειτονιές του Νέου Φαλήρου, της Σούδας και της Μυρτιδιώτισσας, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές αποφάσισε επιτέλους να εμφανιστεί και να καλέσει τους κατοίκους της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας σε διάλογο για τα ζητήματα της περιοχής τους.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, πήραν το λόγο εκπρόσωποι φορέων και πολίτες, μερικοί ήταν ευχαριστημένοι, άλλοι προβληματισμένοι, οι περισσότεροι όμως δυσαρεστημένοι από τη γενική εικόνα της Δημοτικής Αρχής στην αντιμετώπιση τόσο της καθημερινότητας όσο και των μεγάλων προβλημάτων.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Πειραιά αναφέρονται μόνο όσα είπε ο Δήμαρχος για τις μικρές παρεμβάσεις συντηρήσεων και επισκευών που έγιναν σε ελάχιστα πεζοδρόμια και οδοστρώματα, τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση της οδού Ειρήνης με πόρους, όπως επισήμανε ο Δήμαρχος, από την Ο.Λ.Π. Α.Ε., τον προγραμματισμό για την αγορά των οικοπέδων «ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΑ» με χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, καθώς και για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο.

Δεν γίνεται καμία αναφορά στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα και ανέδειξαν οι κάτοικοι όπως:

- η υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ για την ενοποίηση του Νέου Φαλήρου

- η αγορά των οικοπέδων ΧΡΩΠΕΙ για τα οποία υπάρχει πρόταση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής

- το κυκλοφοριακό, τον αποκλεισμό από το θαλάσσιο μέτωπο και τον μεγάλο κίνδυνο από ενδεχόμενο σεισμό ή πυρκαγιά

- η έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, μικρών και μεγάλων

- η μη αξιοποίηση του Ιδρύματος Ζαχαρία.

Απαντήσεις όμως δεν δόθηκαν από το Δήμαρχο και στα καθημερινά προβλήματα που είναι:

- η ελλιπέστατη Δημοτική Συγκοινωνία

- η παντελής έλλειψη Δημοτικής Αστυνομίας

- η αλλαγή δρομολογίων της αστικής γραμμής 218 πρώην 80, που δεν εξυπηρετεί όλους τους Φαληριώτες

- η μη σύνδεση με το Μοσχάτο μέσω της οδού Καλλέργη

- η αδιαφορία για την καθαριότητα των εγκαταλειμμένων νεοκλασικών κτιρίων

εγκατάλειψη των νεοκλασικών κτιρίων

- η έλλειψη πρασίνου και ανακύκλωσης

- τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια και οδοστρώματα

- το μη πλύσιμο των κάδων Καθαριότητας

- η προβληματική γέφυρα της ΙΟΝ και η λαϊκή αγορά.

Βεβαίως, ο Δήμαρχος φρόντισε -όπως πάντα άλλωστε- να υπογραμμίσει τη μεγάλη υποστήριξη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του ιδιοκτήτη της Βαγγέλη Μαρινάκη, τονίζοντας ότι έχει βοηθήσει τη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα στη φύτευση φοινίκων, στην αισθητή αναβάθμιση της εισόδου του Νέου Φαλήρου και στη διοργάνωση δωρεάν χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Παρέλειψε όμως να αναφέρει ποιος φορέας χρηματοδοτεί με 5,7 εκ. ευρώ την ανάπλαση του Μικρολίμανου, ένα μεγάλο έργο που είναι αναγκαίο και όλοι ευχόμαστε να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019, αλλά και ποιος χρηματοδοτεί τα μικρότερα έργα επισκευών και συντηρήσεων. Επίσης δεν διευκρίνισε στους κατοίκους πότε θα αγοραστεί το οικόπεδο «ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΑ» και τι σημαίνει το «Θεματικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης» που θα δημιουργηθεί.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να δρομολογήσει διαδικασία ώστε να συζητηθούν όλα  τα θέματα στο Συμβούλιο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, να ιεραρχηθούν και όσα είναι αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου με αποφάσεις του να ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019.

Ως προς τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν στην κεντρική Διοίκηση Κράτος θα πρέπει, όπως προτάθηκε από τους κατοίκους, να συζητηθούν με την Περιφέρεια και τους Βουλευτές Πειραιά και να διεκδικηθεί η επίλυσή τους από τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Αττικής. Μόνο με αυτό τον τρόπο έχουν νόημα οι συγκεντρώσεις-συζητήσεις στις Δημοτικές Κοινότητες, διαφορετικά είναι προεκλογικές καμπάνιες χωρίς καμία αξία και αποτελεσματικότητα.

Η Δημοτική Αρχή έχει τον πρώτο και αποκλειστικό λόγο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)