to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 26.06.2018

left.gr

Πολιτική

Λίγος ο Μητσοτάκης στον Σκάι, τους φταίει η... Κοσιώνη

«Ενοχλητική τηλεοπτική εικόνα» είδε αρθογράφος του liberal.gr, στη χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σκάι - όχι λόγω της «μια από τα ίδια» στάσης του αρχηγού της ΝΔ αλλά λόγω της «επιθετικότητας» της Σίας Κοσιώνη...


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη χθεσινή του συνέντευξη στον Σκάι και τη Σία Κοσιώνη, δεν είχε και πολλά να πει: «δεν τελειώνει η αυστηρή επιτήρηση», «σόου της γραβάτας από τον Αλ. Τσίπρα», κατηγορίες για το 2015, επιμονή στο αίτημα για εκλογές. Τα γνωστά που λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κάθε ευκαιρία, αλλά που δεν πείθουν κανένα, πασπαλισμένα με λίγη ρητορεία για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Οπότε, ήταν πράγματι ενοχλητική, λόγω έλλειψης πρωτοτυπίας, η τηλεοπτική εικόνα της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ωστόσο, ο αρθογράφος Θ.Μ. του Liberal.gr - που στηρίζει βεβαίως τον αρχηγό της ΝΔ - έγραψε ολόκληρο άρθρο σήμερα για να μας πει ότι η συνέντευξη δεν άρεσε επειδή έφταιγε... η Σία Κοσιώνη.

Και τι γράφει; Ενδεικτικά:

«Ίσως να έχω χιλιάδες λόγους για να μην συμπαθώ έναν πολιτικό. (...) Ο ρόλος μου, όμως, ως δημοσιογράφου σε μία συνέντευξη είναι να βγάλω από τον συνομιλητή μου ό,τι περισσότερο μπορώ. Δεν θα τον βασανίσω, δεν θα τον προσβάλω. Θα τον ρωτήσω. Θα τον ενοχλήσω με τις ερωτήσεις μου και όχι με την συμπεριφορά μου. Όταν θα πάω μετά την συνέντευξη με την παρέα μου, τότε μπορώ να πω αυτά που λένε στις παρέες. Αλλά δημόσια οφείλω να λειτουργήσω θεσμικά».

Και για ποιο λόγο συμπεριφέρθηκε όπως τουλάχιστον θεωρεί ο Θ.Μ.; Να και η μπηχτή, για τη σχέση της με τον Κ. Μπακογιάννη: «Αν η κυρία Κοσιώνη ήθελε να στριμώξει τον κύριο Μητσοτάκη, αυτό δεν το κατάφερε. Εκείνο που βγήκε προς τα έξω ήταν μία αδικαιολόγητη επιθετικότητα. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι προσπάθησε να αποδείξει ότι είναι ανεξάρτητη, παρά το γεγονός ότι είναι σύντροφος του ανιψιού του κ. Μητσοτάκη. Δεν χρειαζότανε».

Στη Νέα Δημοκρατία έχουν πράγματι πολλά ζητήματα να λύσουν. Το αφήγημα περί της ανάγκης εκλογών που δεν «βγαίνει» με τίποτα. Τη ροπή προς την ακροδεξιά και τη συμπόρευση με ακραίους. Την αδυναμία έκφρασης ισχυρής πολιτικής πρότασης. Το μικρότερό τους πρόβλημα θα έπρεπε να είναι αν μια δημοσιογράφος - ενός ούτως ή άλλως φιλικότατου μέσου όπως ο Σκάι - είναι ή όχι «επιθετική». Εξάλλου, οι αρχηγοί στα δύσκολα (που δεν ήταν και τόσο...) θα έπρεπε να φαίνονται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)