to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:32 | 01.11.2017

Κοινωνία

Λίγο πριν την κατάθεσή της για το θέμα των κλειστών χειρουργείων: Απειλές συνδικαλιστών κατά της διοικήτριας του νοσοκομείου Ζακύνθου

«Παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς , η Διοίκηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω υπό τις οποίες , παρέμειναν για πέντε μήνες τα χειρουργεία του Γ.Ν.Ζακύνθου κλειστά και να αποδοθούν ευθύνες όπου ανήκουν», ξεκαθαρίζει η Δ. Τσαρίδου


Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η διοικήτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου, Δέσποινα Κ. Τσαρίδου, το πρωί της Τετάρτης «εισέβαλαν στο γραφείο της και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και  της ΟΕΝΓΕ από την Αθήνα, ο πρόεδρος, η γραμματέας και ένα μέλος του Δ.Σ  του συλλόγου των εργαζομένων του Γ.Ν.Ζακύνθου καθώς επίσης  ο  πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και ο πρόεδρος της ΕΝΙΖ (Νοσοκομειακοί Ιατροί Ζακύνθου),   επιμένοντας επιτακτικά και απειλητικά  να λάβουν απαντήσεις σε διάφορα θέματα που έθεταν». 

«Δεδομένου ότι», όπως τονίζει η διοικήτρια, «είχε λάβει ήδη κλήση να καταθέσει λίγη ώρα μετά στην Εισαγγελία για μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θέμα των κλειστών χειρουργείων που είχε υποβληθεί σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ, οι ανωτέρω την εμπόδιζαν και απαιτούσαν να συνεχισθεί η συνάντηση, λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν θα πας πουθενά..."».

«Παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς , η Διοίκηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω υπό τις οποίες , παρέμειναν  για πέντε μήνες  τα χειρουργεία του Γ.Ν.Ζακύνθου κλειστά  και να αποδοθούν ευθύνες όπου ανήκουν, κατά απαίτηση της Ζακυνθινής κοινωνίας και της Πολιτικής Ηγεσίας. Είμαστε υποχρεωμένοι τέτοιου είδους συμπεριφορές να τις οδηγήσουμε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές προκειμένου να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου», το μήνυμα της κ. Τσαρίδου.

Οι τερατολογίες της ΠΟΕΔΗΝ για τα κλειστά χειρουργεία και το πόρισμα του υπουργείου

Θυμίζουμε ότι η κατάθεση της διοικήτριας έχει να κάνει με την προ μερικών μηνών προσπάθεια «ιδιοτελών συμφερόντων» τα οποία, στο όνομα της “τοξικότητας των αερίων” επιχεείρησαν, όπως κατήγγειλε τότε η διοίκηση, να υπονομεύσουν το δημόσιο νοσοκομείο σε μια περίοδο, που ιδιωτικές δομές ημερησίας νοσηλείας στήνονται στη Ζάκυνθο.» Ούτως ειπείν, μέσω της πολύμηνης μη λειτουργίας των χειρουργείων χωρίς αποδεδειγμένη αιτιολογία.

Όπως σημείωνε τον Μάιο ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, με το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας «αποδομήθηκε το μικροπολιτικό παιχνίδι σε βάρος της κυβέρνησης από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ στο χώρο του νοσοκομείου και τους λαλίστατους βουλευτές της ΝΔ και του Πασόκ. Με την “εξαιρετική πάντα συμμετοχή” της άθλιας πασοκο-νεοδημοκρατικής ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία δεν δίστασε ακόμα και να “εξαφανίσει” !!! τους ασθενείς, που χειρουργήθηκαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου με μία ανακοίνωση μνημείο χυδαιότητας, ρατσισμού και παραβίασης του ιατρικού απορρήτου»

«Η Ζακυνθινή κοινωνία, οι ασθενείς που αδικαιολόγητα ταλαιπωρήθηκαν και υπέστησαν το οικονομικό κόστος της μετακίνησης σε δομές υγείας εκτός νησιού καθώς και οι ασθενείς που κινδύνεψαν από την την παρεμπόδιση της λειτουργίας των χειρουργείων του νοσοκομείου, απαιτούν πλέον άμεσα την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των χειρουργείων του νοσοκομείου μας και την παραδειγματική τιμωρία όσων παραβαίνουν το καθήκον τους και τον όρκο του Ιπποκράτη», τόνιζε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Με τον τρόπο αυτό κατακεραύνωνε τις ατεκμηρίωτες και επιστημονικά απαράδεκτες αιτιάσεις και απαιτήσεις για παράκαμψη του κεντρικού δικτύου των αερίων, οι οποίες οδήγησαν στην απαξίωση και στην υπονόμευση του Νοσοκομείου, παρεμποδίζοντας τη διενέργεια ακόμα και απλών χειρουργικών επεμβάσεων, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές ασθενών.

Το σχετικό πόρισμα είχε εκδώσει η Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας κατέρριψε το πεντάμηνο αφήγημα της απαξίωσης των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου και του κλονισμού της εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτό, και κατέστησε υπόλογους απέναντι στην κοινωνία και σε κάθε αρμόδια Αρχή αυτούς που πρωτοστάτησαν και υποστήριξαν για ιδιοτελείς σκοπούς αυτό το εγχείρημα», επισήμαινε τότε η διοικήτρια. 

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο νοσοκομείο Ζακύνθου ο Π. Πολάκης: Κάποιοι κράταγαν σε υγειονομική ομηρία το νησί (φωτογραφίες)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)