to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:54 | 17.07.2022

πηγή: tvxs

Κοινωνία

Λιγνάδης και Power Pass εξοργίζουν τους Έλληνες

Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου σε 12 χρόνια για 2 βιασμούς ανηλίκων «γνωστού σκηνοθέτη», του Δημήτρη Λιγνάδη, πρόσβαλε βάναυσα το κοινό περί δικαίου αίσθημα και γέμισε φόβο και οργή τους πολίτες για μια σειρά από λόγους.


Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου σε 12 χρόνια για 2 βιασμούς ανηλίκων «γνωστού σκηνοθέτη», του Δημήτρη Λιγνάδη, πρόσβαλε βάναυσα το κοινό περί δικαίου αίσθημα και γέμισε φόβο και οργή τους πολίτες για μια σειρά από λόγους.

Με πρώτο αυτό καθ’ εαυτό το γεγονός της αποφυλάκισής του. Γιατί ενώ ο Λιγνάδης κρίθηκε επικίνδυνος και προφυλακίστηκε ως υπόδικος ακόμη, πριν καν διαπιστωθεί δηλαδή από το δικαστήριο η ενοχή του και καταδικαστεί για το βαρύ παράπτωμα του βιασμού ανηλίκων, όταν τελικά επιβεβαιώθηκε η ενοχή του και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης ως παιδοβιαστής, τότε κρίθηκε ακίνδυνος και αφέθηκε ελεύθερος.

Πως γίνεται ένας υπόδικος να κρίνεται ως επικίνδυνος πριν ακόμη διαπιστωθεί η ενοχή του και σε λίγους μήνες, όταν καταδικάζεται σε πολυετή φυλάκιση για το τρομερό αδίκημα στο οποίο κατ’ επανάληψη υπέπεσε, να θωρείται ακίνδυνος και να αποφυλακίζεται;

Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι ένας αποδεδειγμένα βιαστής ανηλίκων κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας, γέμισε τον κόσμο με φόβο και οργή. Αλλά συγχρόνως και με αμφιβολίες για το ρόλο της Δικαιοσύνης.

Αφού οι συνειρμοί των υψηλών διασυνδέσεων του βιαστή ανηλίκων Λιγνάδη, ο οποίος ουδείς ξεχνά ότι διορίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του εμβληματικού Εθνικού Θεάτρου, γέμισαν τους πολίτες με ανησυχία για το ρόλο της Δικαιοσύνης και για το κατά πόσο αυτή απονέμει δίκαιο.

Με τις φυλακές γεμάτες από ανώνυμους μικροαπατεώνες και με τους επώνυμους και ευνοούμενους του καθεστώτος βιαστές ανηλίκων να κυκλοφορούν ελεύθεροι, κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος ότι ο ήλιος της δικαιοσύνης λάμπει στη χώρα μας.

Καλά λένε ότι στην Ελλάδα αν κλέψεις 100 ευρώ θεωρείσαι κλέφτης και μπαίνεις φυλακή. Ενώ αν καταχραστείς εκατομμύρια, τότε θεωρείσαι… επενδυτής.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο η αποφυλάκιση του επώνυμου παιδοβιαστή εξόργισε την ελληνική κοινωνία είναι η ενορχηστρωμένη προσπάθεια της προπαγάνδας να εξαπατήσει την κοινή γνώμη, προκειμένου να αποδοθεί η αποφυλάκιση Λιγνάδη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Και πιο συγκεκριμένα στον «αίροντα τις αμαρτίες του κόσμου», στο νόμο Παρασκευόπουλου.

Με τον πρώην υπουργό και καθηγητή του ποινικού δικαίου στο ΑΠΘ, σε μια δικαιολογημένη έκρηξη οργής, να προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο βιαστής ανηλίκων Λιγνάδης αποφυλακίστηκε με νόμο του 2010, σύμφωνα με τον οποίον το δικαστήριο τον έκρινε, για λόγους αδιευκρίνιστους, ως μη επικίνδυνο.

Και δεν αποφυλακίστηκε καθόλου με το νόμο Παρασκευόπουλου που είναι βέβαια πολύ μεταγενέστερος και που έχει ως αιτιολογικό την αποσυμφόρηση των φυλακών.
Η προπαγάνδα δεν ξεχνά την μικροπολιτική τέχνη της παραπλάνησης, ούτε όταν πρόκειται για δικαστικές αποφάσεις.

Ο άλλος λόγος για τον οποίο ένιωσαν μεγάλη απογοήτευση και οργή οι πολίτες, είναι η παταγώδης διάψευση των υποσχέσεων του πρωθυπουργού για τα 600 ευρώ που δήθεν θα μοίραζε το περίφημο Power Pass στους πολίτες που πλήρωσαν μεγάλους λογαριασμούς ρεύματος από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022.

Η διάψευση ήταν διπλή. Η πρώτη ήρθε από την αναθεώρηση προς τα κάτω του αριθμού των δικαιούχων του Power Pass. Που είναι, προς μεγάλη απογοήτευση των καταναλωτών, μόλις το 40% του αριθμού που αρχικά υποσχέθηκαν.

Ενώ δηλαδή ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε επιστροφή μέσω Power Pass σε 4,3 εκατομμύρια καταναλωτές, τελικά οι δικαιούχοι που ανακοινώθηκαν είναι μόλις 2,5 εκατομμύρια καταναλωτές. Που σημαίνει ότι 1,8 εκατομμύρια καταναλωτές δεν θα δουν κανένα… Power Pass.

Η δεύτερη διάψευση ήταν ακόμη πιο ηχηρή. Γιατί ακόμη και αυτοί οι λιγότεροι που δικαιούνται την επιστροφή λόγω ακύρωσης της ρήτρας αναπροσαρμογής, δεν είδαν στους λογαριασμούς τους τα 600 ευρώ που τους υπόσχονταν ο πρωθυπουργός, αλλά είδαν να τους πιστώνονται μόλις 20 και 30 ευρώ.

Και πράγματι, αν σκεφτεί κανείς ότι το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί είναι 260 εκατομμύρια ευρώ για 2,3 εκατομμύρια καταναλωτές για 6 μήνες, μεσοσταθμικά αναλογούν 17 ευρώ το μήνα για κάθε καταναλωτή.

Είναι η στιγμή που οι πολίτες καταλαβαίνουν την τεράστια εξαπάτηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με τις επιχορηγήσεις, που υπόσχονται 600 και τελικά δίνουν 20.

Είναι όμως η στιγμή που οι πολίτες αντιλαμβάνονται και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Στην οποία άλλα λέει, άλλα κάνει κι άλλα εννοεί.

Αντί να επιβάλει πλαφόν στις ανατιμήσεις του ρεύματος, όπως έκαναν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου να συγκρατήσει τις αυξήσεις στις τιμές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις αφήνει ανεξέλεγκτες. Επιτρέποντας στους κερδοσκόπους που παράγουν και παρέχουν το ρεύμα να αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών.

Και σε αντιστάθμισμα, αντιμετωπίζει το πρόβλημα δια της γνωστής οδού των δεξιών κυβερνήσεων. Δια της οδού δηλαδή των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.

Υποσχόμενη λαγούς με… Power Pass.

Η αποκάλυψη της εξαπάτησης των πολιτών από τον πρωθυπουργό εξηγεί πλήρως και την ελληνική ιδιαιτερότητα. Που είναι ότι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στοιχεία, έχει το ακριβότερο ρεύμα για επιχειρήσεις και το τρίτο ακριβότερο για οικιακή χρήση στην Ευρώπη.

Κι ακόμη, τώρα εξηγείται γιατί ενώ ο μέσος ενεργειακός πληθωρισμός είναι στην Ευρώπη 39%, στην Ελλάδα είναι 62%. Κατά 60% δηλαδή μεγαλύτερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρις του νοικοκύρη, λέει ο λαός.

Κι από ό,τι φαίνεται, η ώρα του νοικοκύρη, δηλαδή του ψηφοφόρου, πλησιάζει. Όσο κι αν αυτή η ώρα τρομοκρατεί τον κ. Μητσοτάκη και προσπαθεί να την απωθήσει με όποιον τρόπο…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)