to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:24 | 05.05.2017

Διεθνή

«Liberté, Egalité, Fraternité»: Πανό κατά της Λεπέν ύψωσε η Greenpeace στον Πύργο του Άιφελ (βίντεο)

Το σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης απέναντι στην Μαρίν Λεπέν


Με το σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης «Liberté, Egalité, Fraternité» (Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη)ακτιβστές της Greenpeace καλούν τους Γάλλους να αντισταθούν και να μην αφήσουν το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, να θέσει σε κίνδυνο αυτές τις αξίες.

Ακτιβιστές της Greenpeace ανέβηκαν στον Πύργο του Άιφελ χρησιμοποιώντας μια σκάλα και στη συνέχεια σκοινιά και ανήρτησαν λίγο μετά τις 7:30 (τοπική ώρα, 8:30 ώρα Ελλάδας) ένα πανό 30 μέτρων επί 10 μεταξύ δύο πυλώνων του Πύργου, κάτω από τον πρώτο όροφο, με το σύνθημα «Liberté, Egalité, Fraternité» (Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη).

Στο πανό εμφανιζόταν επίσης το όνομα της οργάνωσης, καθώς και το hashtag #Resist (αντισταθείτε) με μαύρα γράμματα σε κίτρινο φόντο. Πουθενά δεν γινόταν ευθεία αναφορά στο Εθνικό Μέτωπο ή τη Μαρίν Λεπέν.

Στόχος της ενέργειας ήταν να υπενθυμίσει ότι η ελευθερία, η ισότητα και η αδελφοσύνη «βρίσκονται σε κίνδυνο και αυτή που τις απειλεί είναι η Μαρίν Λεπέν», σχολίασε στους δημοσιογράφους ο Ζαν-Φρανσουά Ζουλιάρ, γενικός διευθυντής της Greenpeace France.

«Καθώς αυτές οι αξίες είναι για εμάς ζωτικής σημασίας για (…) όλες μας τις αποστολές, περιλαμβανομένης της προστασίας του περιβάλλοντος, σήμερα πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εκλογή της Μαρίν Λεπέν», πρόσθεσε.

«Η Greeenpeace ανησυχεί αυτούς τους καιρούς της αναζωπύρωσης των εθνικισμών στην Τουρκία, την Ουγγαρία...και των κινδύνων του περιορισμού του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι. Εντάσσεται στην αποστολή μας να αντιταχθούμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ζαν-Φρανσουά Ζουλιάρ, γενικός διευθυντής της Greenpeace Γαλλία στους δημοσιογράφους.

Αυτή η ενέργεια έχει ως στόχο «να προειδοποιήσει για τα σχέδια της Μαρίν Λεπέν και τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει για τις οργανώσεις , αλλά και πέραν αυτού», συμπλήρωσε.

Δείτε φωτογραφίες:

Des militants de Greenpeace ont suspendu la banderole tôt vendredi matin.

Greenpeace estime devoir s’opposer à la « résurgence des nationalismes ».

«Αποκαλύφθηκαν οι "δυσλειτουργίες" στο σύστημα ασφαλείας, διαπιστώνει η αστυνομία

Η κίνηση της Greenpeace να τοποθέτησε σήμερα το πρωί ένα πανό στον Πύργο του Άιφελ προειδοποιώντας κατά μιας νίκης της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν, αποκάλυψε «τις δυσλειτουργίες» στο σύστημα ασφαλείας του μνημείου, σύμφωνα με την αστυνομία. Η ενέργεια αυτή, που πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών και την ώρα που η τζιχαντιστική απειλή παραμένει σε υψηλό επίπεδο στη Γαλλία, «αποκαλύπτει (…) τις δυσλειτουργίες του συστήματος ασφαλείας του Πύργου του Άιφελ», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η αστυνομική διεύθυνση συγκάλεσε σύσκεψη σήμερα στις 10:30 (τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας), στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της δημαρχίας του Παρισιού και της Εταιρείας Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (Sete), «προκειμένου να αναλυθούν τα γεγονότα, να εξαχθούν συμπεράσματα και κατά συνέπεια να προσαρμοστούν οι οδηγίες σχετικά με τις ευθύνες του καθένα», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η δημαρχία του Παρισιού κατήγγειλε την ενέργεια: «Είναι απαράδεκτο ένα μνημείο όπως ο Πύργος του Άιφελ, έμβλημα του Παρισιού, κοινό κτήμα των Παριζιάνων και του συνόλου των Γάλλων, να χρησιμοποιείται για πολιτικούς σκοπούς», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται ότι εξασφαλίζει ποσοστό 62% των ψήφων στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, έναντι ποσοστού 38% της προεδρικής υποψηφίου της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)