to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:29 | 29.06.2021

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Λευτέρης Λαζάρου: Δεν μπορεί να ζητάμε ταυτότητα και κοινωνικά φρονήματα στην πόρτα

Τι δήλωσε ο γνωστός σεφ για τις ανακοινώσεις που αναμένονται από την κυβέρνηση για «Covid free» εστιατόρια


«Δεν είναι δική μου δουλειά να ελέγχω τους πελάτες κατά την είσοδό τους στο μαγαζί» επανέλαβε για άλλη μια φορά ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση το μεσημέρι, μεταξύ των οποίων και τη δημιουργία «Covid free» εστιατορίων, στα οποία οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από την ανάρρωσή τους από τον κορωνοϊό, θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα και χωρίς αυτοδιαγνωστικό έλεγχο.

«Στην Ελλάδα τα εύκολα τα κάνουμε δύσκολα. Αντί να δημιουργήσουμε καθαρά μαγαζιά με μηχανήματα καθαρισμού αέρα και να νιώσουν ασφαλείς όλοι, και οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι, εμείς πάμε να τα κάνουμε ανάποδα. Να ζητάμε ταυτότητα και κοινωνικά φρονήματα στην πόρτα για να μπει κάποιος να φάει. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν» υπογράμμισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο γνωστός σεφ ξεκαθάρισε ότι ούτε είναι διατεθειμένος, ούτε πιστεύει ότι είναι δική του δουλειά να ελέγχει στην είσοδο τους πελάτες. «Πρέπει να αποφασίσουμε τι μαγαζιά θέλουμε. Θέλουμε μαγαζιά του 2020 με πολιτισμό ή θέλουμε μαγαζιά του 1800;» διερωτήθηκε, ενώ υπογράμμισε ότι «πρέπει να πείσουμε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί».

«Δεν γίνεται με “μπαξίσι”» σχολίασε δε με νόημα, αναφερόμενος στο Freedom Pass για τους νέους. «Θα πέσουμε σε ένα παζάρι. Θα φέρει ανάποδα αποτελέσματα» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Λευτέρης Λαζάρου εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον του κλάδου. «Έχουμε μπλέξει άσχημα, το σίγουρο είναι ότι η οικονομία δεν μπορεί να ξανακλείσει, τα μαγαζιά δεν μπορούν να ξανακλείσουν» ανέφερε. «Το χειρότερο ότι είμαστε μια τουριστική χώρα και οι εργαζόμενοι στα επισιτιστικά επαγγέλματα αλλάζουν κατεύθυνση» σημείωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)