to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:12 | 11.06.2012

Διεθνή

Λευτεριά στον Παλαιστίνιο διεθνή Σαρσάκ!

O Παλαιστίνιος διεθνής ποδοσφαιριστής, Μαχμούντ Σαρσάκ, κρατείται παρανόμως εδώ και τρία χρόνια σε φυλακές του Ισραήλ. Έκκληση από την FIFPro για απελευθέρωσή του.


Έκκληση στη διεθνή κοινότητα απευθύνει η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) προκειμένου να απελευθερωθεί ο Παλαιστίνιος διεθνής ποδοσφαιριστής Μαχμούντ Σαρσάκ.

Ο 25χρονος είναι φυλακισμένος παρανόμως εδώ και τρία χρόνια από τις ισραηλινές αρχές δίχως να έχει δικαστεί!
 
Στις 22 Ιουλίου 2009, ο Σαρσάκ, ο οποίος κατοικούσε στην περιοχή Ραφάχ στη λωρίδα της Γάζας συνελήφθη έπειτα από σχετικό έλεγχο, ενώ βρισκόταν καθοδόν για την Δυτική Όχθη όπου είχε υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Οι αρχές για περίπου ένα μήνα τον ανάγκασαν σε εξαντλητικές ανακρίσεις οι οποίες δεν είχαν καμία απολύτως λογική! Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών χρόνων στη φυλακή δεν έχει το δικαίωμα της επίσκεψης από δικούς του ανθρώπους ενώ οι συνθήκες κράτησης του θεωρούνται τραγικές.




Σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση, η είσοδος του στη χώρα θεωρήθηκε παράνομη. Έτσι φυλακίστηκε επ 'αόριστον.

Το τελευταίο διάστημα οι φωνές διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του πληθαίνουν με τον Σαρσάκ να συνεχίζει για 88η μέρα την απεργία πείνας που ξεκίνησε με στόχο την δικαίωση του.

Η κατάσταση της υγείας του νεαρού ποδοσφαιριστή θεωρείται πλέον κρίσιμη, καθώς έχει απωλέσει περίπου 30 κιλά από την μέρα που φυλακίστηκε!

Στο πλευρό του βρίσκεται η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro), που καταβάλει αλλεπάλληλες προσπάθειες προκειμένου να απελευθερωθεί.



Ο Σαρσάκ δεν είναι ωστόσο ο μοναδικός Παλαιστίνιος ποδοσφαιριστής που τελεί υπό κράτηση.

"Η ελεύθερη μετακίνηση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη. Στα καταστατικά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου τονίζεται πως σε κάθε παίκτη θα πρέπει να επιτρέπεται η συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας από την οποία προέρχεται. Ωστόσο για κάποιους ποδοσφαιριστές είναι αδύνατο να υπερασπιστούν τα χρώματα της Εθνικής τους Ομάδας.

Κι αυτό γιατί στους παίκτες της Παλαιστίνης δεν τους επιτρέπεται να διασχίσουν τα σύνορα. Δεν μπορούν να συναντήσουν τις οικογένειές τους, είναι κλειδωμένοι και αυτό αποτελεί αδικία", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της FIFPro, Φιλίπ Πιά.



Την περσινή χρονιά η FIFPro επισκέφθηκε δύο φορές την Παλαιστίνη, όπου και συναντήθηκε με Παλαιστίνιους ποδοσφαιριστές, συζητώντας μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το Ισραήλ.

Δείτε μία συγκινητική συνέντευξη με την οικογένεια του Παλαιστίνιου ποδοσφαιριστή.






Αναδημοσίευση: sport24.gr
tags: Ισραήλ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)