to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:54 | 24.02.2017

Πολιτική

Β. Λεβέντης: «Παγκόσμια πρωτοτυπία» τα αντισταθμιστικά μέτρα

Χαρακτήρισε «παγκόσμια πρωτοτυπία» το ότι η κυβέρνηση για κάθε ευρώ θα επιστρέφει στον φορολογούμενο το ίδιο ποσό, από την λήψη των αντισταθμιστικών μέτρων.


«Χαστούκι» στα πολύ χαμηλά εισοδήματα θα αποτελέσει η μείωση του αφορολόγητου, ενώ τα «αντίμετρα» που υπόσχεται η κυβέρνηση δεν αποτελούν εγγύηση για τους πολίτες που θα χάσουν από τη συμφωνία, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού».

Ο Βασίλης Λεβέντης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, για τα αποτελέσματα του Eurogroup και κατά την εισήγηση του χαρακτήρισε «παγκόσμια πρωτοτυπία» την κυβερνητική εξαγγελία ότι για κάθε ευρώ θα επιστρέφει στον φορολογούμενο το ίδιο ποσό, από την λήψη των αντισταθμιστικών μέτρων. «Τι είδους πολιτική είναι αυτή; Παγκόσμιο φαινόμενο και οικονομικό θαύμα θα είναι. Να το αναλύσετε και θα πάρετε πνευματικά δικαιώματα κι από άλλες χώρες» είπε, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

«Αν από την μία τα παίρνετε από τους πολίτες και από την άλλη τα δίνετε, αυτό τι όφελος θα έχει για τους δανειστές;», συνέχισε.

Παράλληλα, εκτίμησε πως ούτως η άλλως η μείωση του αφορολόγητου, σε αντιστάθμισμα με τη μείωση του ΦΠΑ και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα για τα χαμηλά εισοδήματα.

«Δηλαδή αν κόψεις έναν μισθό - γιατί τόσο θα κοπεί από τον χαμηλοεισοδηματία με την πτώση του αφορολόγητου -κι αυτός δεν έχει σπίτι, για να πληρώσει μειωμένο τον ΕΝΦΙΑ και δεν μπορεί να αγοράσει και καταναλωτικά αγαθά, ώστε να επωφεληθεί της μείωσης του ΦΠΑ, από πού θα επιστρέψουν τα χρήματα από τις απώλειες;» σημείωσε, για να προσθέσει:  «Άρα, εκείνοι που χάνουν είναι τα χαμηλά και τα πολύ χαμηλά εισοδήματα. Και γιατί θα πάρουμε μέτρα, αφού θα τα εισπράξουμε και πάλι μετά; Τι αλχημεία είναι αυτή;».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε και πάλι οικουμενική κυβέρνηση, που θα είναι αυστηρώς προσηλωμένη στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και θα εμπνέει εμπιστοσύνη στον λαό.

Η δευτερολογία του Βασίλη Λεβέντη

Κατά τη δευτερολογία του ο Βασίλης Λεβέντης κατηγορησε τον πρωθυπουργό ότι παρουσιάζει «εικονική πραγματικότητα» όταν μιλά για πλεόνασμα και μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζοντας πως το νούμερο του 2% που επικαλείται, βασίζεται στη νέκρωση της Οικονομίας, ενώ οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά φορολογία.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε λόγο για «εργασιακό μεσαίωνα», αμφισβητώντας τον κ. Τσίπρα, «που μιλά για εργασιακή κανονικότητα» και διερωτήθηκε από πού θα προκύψουν οι 100.000 θέσεις εργασίας που εξαγγέλλει;

Ακόμη ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν «θα πάρει πίσω» τον νόμο Κατρούγκαλου, για τα μπλοκάκια, που - όπως υπσοτήριξε - «δημιουργεί δύο εφορίες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)