to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:13 | 09.12.2022

Πολιτισμός

Λέττα Κάππα: Η τρανς γυναίκα που θα πρωταγωνιστήσει στην «Στρέλλα»

Η Λέττα Παππά θα είναι η τρανς γυναίκα τραγουδίστρια που θα πρωταγωνιστήσει στην όπερα «Στρέλλα»


(Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LiFO)

Την τρανς γυναίκα που θα πρωταγωνιστήσει στην πολυσυζητημένη (πλέον) όπερα “Στρέλλα” φαίνεται πως βρήκε τελικά η Εθνική Λυρική Σκηνή και αυτή δεν είναι άλλη από την Λέττα Κάππα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής που αναδημοσιεύονται και στο thetoc.gr, «εδώ και λίγο καιρό έχει βρεθεί η πρωταγωνίστρια, η οποία αναδείχθηκε από τη διαδικασία των ακροάσεων».

Έχοντας επιλεγεί από οντισιόν, η Λέττα Κάππα είναι  είναι η ερμηνεύτρια που εν τέλει θα υποδυθεί τη Στρέλλα του Μιχάλη Παρασκάκη σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή και λιμπρέτο Αλεξάνδρας Κ*, βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

Πρόκειται για τρανς γυναίκα που διαθέτει καλλιτεχνική εμπειρία και η φωνή της ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ρόλου.

«Προχωράμε κανονικά, ξεκίνησαν οι πρόβες, επομένως τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους», λέει στην “Καθημερινή” ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Λυρική σκηνή είχε δεχθεί έντονη κριτική επειδή είχε επιλεχθεί βαρύτονος άνδρας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, παρά τις προγραμματισμένες ακροάσεις που είχαν ανακοινωθεί με στόχο να βρεθεί τρανς γυναίκας, όπως ήταν και στην ομώνυμη ταινία του Πάνου Κούτρα.

Η εξέλιξη αυτή είχε οδηγήσει μάλιστα στην αποχώρηση της γνωστής τρανς εκπαιδευτικού και συγγραφέα, Katherine Reilly, από τον ρόλο της Συμβούλου Παραγωγής.

Η ίδια θα συμμετείχε στην παραγωγή με στόχο την υποστήριξη του περιεχομένου αλλά και των τρανς ατόμων που θα συμμετείχαν στην όπερα της Λυρικής Σκηνής “Στρέλλα”.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η Εθνική Λυρική Σκηνή προχώρησε σε νέες ακροάσεις.

Όπως φαίνεται δεν ήταν και τόσο «αδύνατο να βρεθεί το κατάλληλο άτομο – μέλος της τρανς κοινότητας» – όσο υποστήριζαν κάποιοι.

Πηγές: Avmag.gr, lifo.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)