to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:53 | 20.10.2018

Πολιτική

«Let’s code, girls ‘n’ boys»: Διήμερη εκδήλωση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κήρυξε το πρωί την έναρξη των εργασιών της διήμερης ειδικής εκδήλωσης του Υπουργείου για τον Κώδικα με τίτλο «Let’s code, girls ‘n’ boys!!!».


Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κήρυξε το πρωί την έναρξη των εργασιών της διήμερης ειδικής εκδήλωσης του Υπουργείου για τον Κώδικα με τίτλο «Let’s code, girls ‘n’ boys!!!».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της, τόνισε τα εξής:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι εδώ ανάμεσά σας με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση, που οργανώνει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα 2018.

 Θα ήθελα καταρχάς να σας καλωσορίσω όλους,  τους μαθητές, και τις μαθήτριες,  τους γονείς σας και τους δασκάλους σας!

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί για πρώτη φορά από την καθιέρωση του θεσμού της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κώδικα το 2015, σχολεία από όλη τη χώρα έχουν συγκεντρωθεί σε έναν κοινό χώρο για να συμμετάσχουν σε εκδήλωση κώδικα.

Συγκεκριμένα βρίσκεστε σήμερα εδώ 108 μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από 18 Δημοτικά σχολεία όλης της χώρας.

Αυτή η εκδήλωση πραγματοποιείται χάρη στη συνεργασία  όλων των φορέων που συμμετέχουν στην  Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση. 

Μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους διοργανωτές, τα στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που εργάστηκαν μεθοδικά και με πολύ μεράκι για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Τα μέλη της Εθνικής Συμμαχίας και τους στρατηγικούς εταίρους, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην ανάπτυξη του υλικού.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος για την φιλοξενία της σε αυτόν τον υπέροχο χώρο και το Εθνικό Τυπογραφείο για το όμορφο τετράδιο που εκτύπωσε για την εκδήλωσή μας.

Για εσάς τα νέα παιδιά η τεχνολογία αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητά σας. 

Πόσο οικεία αισθάνεστε με αυτή. Έχετε αναπτύξει μέσω της τεχνολογίας νέες ικανότητες, νέο τρόπο σκέψης και επικοινωνίας.

Ένας νέος θαυμάσιος κόσμος ανοίγεται μπροστά σας.

Να μην ξεχνάτε όμως ποτέ ότι η τεχνολογία είναι το κλειδί, το μέσο. Σημασία έχει πως την αξιοποιούμε.

Μας ανοίγει νέους ορίζοντες αλλά χρειάζονται κανόνες στη χρήση της.

Μας φέρνει κοντά με τους φίλους μας, αλλά δεν υποκαθιστά την πραγματική ζωή.

Μας δίνει γνώση και πληροφόρηση αλλά χρειάζεται πάνω απ’ όλα η δική μας κριτική σκέψη.

Ο Πρωταγόρας εξάλλου μας έμαθε ότι: «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος». Δηλαδή ο άνθρωπος είναι το μέτρο όλων των αξιών και πραγμάτων. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχετε σήμερα εσείς, οι γονείς σας και οι δάσκαλοί σας, έχει ακριβώς αυτό το στόχο.

Να σας κάνει να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας.

Να σας μετατρέψει από παθητικούς χρήστες της τεχνολογίας σε ενεργητικούς,

Να σας ενθαρρύνει να αναπτύξετε ικανότητες προγραμματισμού, καινοτομίας, δημιουργικότητας και κριτικής σκέψης, λύσης προβλημάτων, συνεργασίας σε ομάδα.

Αυτές είναι οι πραγματικές δεξιότητες που θα σας δώσουν αυτοπεποίθηση, δύναμη και εφόδια για το μέλλον.

Ο ψηφιακός κόσμος είναι σαν να μαθαίνεις μια νέα γλώσσα, ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι. Σε αυτή την ηλικία είστε ήδη φορτωμένοι με διαβάσματα και εξωσχολικές δραστηριότητες. Πολλές φορές σας λείπει το παιχνίδι.

Το πρόγραμμα αυτό σας προσκαλεί σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Μέσα από το παιχνίδι και τη συνεργασία με τους συνομηλίκους σας και τους δασκάλους σας θα αναγνωρίσετε τις δικές σας ικανότητες και δυνάμεις.

Θα ήθελα λοιπόν να σας προσκαλέσω όλους σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι με τις πολλές εκπλήξεις.

Είμαι σίγουρη πως στο τέλος του προγράμματος θα έχετε μάθει πολλά, θα έχετε δημιουργήσει δικά σας πράγματα και θα έχετε κάνει πολλούς νέους φίλους!

Για να θυμάστε την εμπειρία αυτή, έχουμε ετοιμάσει ένα μικρό αναμνηστικό δώρο για εσάς, το οποίο θα σας μοιράσουμε μαζί με τα μπλουζάκια της Ευρωπαϊκής ομάδας Κώδικα!

Σας εύχομαι ένα Καλό και Δημιουργικό διήμερο!»

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, η  Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ξεναγήθηκε στη  Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος από τον Γενικό Διευθυντή Δρ. Φίλιππο Τσιμπόγλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)