to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:38 | 22.11.2013

Διεθνή

Λετονία: Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ

Φόβοι ότι υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι


Ενημέρωση

Σάββατο 23/11

"Ο τελευταίος απολογισμός είναι 52 νεκροί. Η σορός ενός νέου θύματος ανασύρθηκε από τα ερείπια νωρίς σήμερα το πρωί", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι πυροσβέστες και οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια του καταστήματος του οποίου η στέγη κατέρρευσε το βράδυ της Πέμπτης.

Η αστυνομία διεξάγει ποινική έρευνα και εξετάσει τρεις εκδοχές που επικεντρώνονται στο σχεδιασμό του κτιρίου, την κατασκευή του και τα πρόσθετα νέα στοιχεία που είχαν τοποθετηθεί στη στέγη του.

Παρασκευή 22/11

13:30 Οι διασώστες ανέσυραν τις σορούς οκτώ ακόμη ανθρώπων από τα συντρίμμια ενός σούπερ μάρκετ που κατέρρευσε στην πρωτεύουσα της Λετονίας Ρίγα με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα να ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 33, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων. Μεταξύ των νεκρών είναι τρεις διασώστες. Τα νοσοκομεία έχουν απευθύνει έκκληση για προσφορά αίματος.

11:30 Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίσθηκαν από την κατάρρευση της οροφής σούπερμάρκετ στην πρωτεύουσα της Λετονίας Ρίγα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.Μεταξύ των νεκρών είναι τρεις πυροσβέστες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των σωστικών συνεργείων άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων.

 10:10 Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει 21 πτώματα από τα ερείπια του σουπερμάρκετ η στέγη του οποίου κατέρρευσε χθες στη Ρίγα, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί άνθρωποι είναι θαμμένοι, καθώς το δυστύχημα συνέβη την ώρα που το κατάστημα ήταν γεμάτο πελάτες που έκαναν τα ψώνια τους κατά την επιστροφή τους από τις εργασίες τους.

Maxima shopping center on Priedaines Street in Riga after its roof caved in. (RIA Novosti / Oksana Dzhadan)

Περί τους 25 άνθρωποι περιμένουν γύρω από τα ερείπια νέα για τους συγγενείς τους. Είναι άγνωστο πόσοι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι. Λίγο μετά τα μεσάνυκτα, δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν σώοι από τα ερείπια, γεγονός που δημιούργησε ελπίδες για την ανεύρεση και άλλων επιζώντων.

The collapsed roof of a store is pictured in Riga November 21, 2013. (Reuters/Ints Kalnins)

Αρχιτεκτονικό βραβείο στο κτίριο που κατέρρευσε

Το εμπορικό κέντρο, το οποίο εκμεταλλευόταν η εταρεία Maxima Latvia, είχε κτισθεί το 2011. Η στέγη κατέρρευσε σε έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων εξαιτίας "έκρηξης", σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Ρίγας Αντρις Αμερικς, ο οποίος δεν προσδιόρισε την φύση της έκρηξης αυτής. Ο υπουργός Εσωτερικών της Λετονίας Ρίχαρντς Κοζλόφσκις δήλωσε στην λετονική τηλεόραση ότι "είναι σαφές ότι υπήρξε πρόβλημα με την τήρηση του οικοδομικού κανονισμού". Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κτίριο είχε κερδίσει αρχιτεκτονικό βραβείο μετά την ολοκλήρωσή του το 2011, ενώ κατά το τελευταίο διάστημα εκτελούνταν εργασίες διαμόρφωσης ρουφ γκάρντεν.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ, rt.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)