to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:47 | 18.05.2019

Πολιτική

Λέσβος: Τη Μόρια και τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ επισκέφτηκε η Μυρσίνη Ζορμπά

Στο Δημοτικό Καταυλισμό του Καρά- Τεπέ στη Μυτιλήνη βρέθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά κατά την τριήμερη επίσκεψή της στη Λέσβο, όπου βρίσκεται για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Σάββατο18 Μαΐου, ενώ επισκέφτηκε και το ΚΥΤ και το χωριό της Μόριας


Στο Δημοτικό Καταυλισμό του Καρά- Τεπέ στη Μυτιλήνη βρέθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά κατά την τριήμερη επίσκεψή της στη Λέσβο, όπου βρίσκεται για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Σάββατο18 Μαΐου.

Στον Δημοτικό Καταυλισμό, όπου φιλοξενούνται οικογένειες προσφύγων από τη Συρία και άλλες χώρες η κ. Ζορμπά ξεναγήθηκε, μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάλλη στους χώρους που διαμένουν οι οικογένειες και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά στις δομές δημιουργικής απασχόλησης και να συνομιλήσει με πρόσφυγες, ανήλικους και ενήλικους. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα των παιδιών, λόγω της 15ετούς θητείας της ως πρόεδρος του Δικτύου για τα Δικαιώματα του παιδιού, η Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε: «Ο πολιτισμός μας δεν είναι μόνο τα μνημεία, είναι και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε κάθε γωνιά που μπορεί να βρεθεί στο περιθώριο. Εδώ γίνεται πολύ καλή δουλειά με σεβασμό στους ανθρώπους, ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες, τους ασυνόδευτους ανηλίκους αιτούντες άσυλο, τις κακοποιημένες γυναίκες, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα άτομα με αναπηρία, αλλά δεν παύει να περικλείει το δικό τους πολιτισμό». 


Στη συνέχεια, η Υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, όπου διαμένουν ακόμη και νεογέννητα προσφυγάκια και είχε τη δυνατότητα να κουβεντιάσει με τη διοίκηση και το προσωπικό. «Η κατάσταση στη Μόρια φαίνεται να απομακρύνεται από το παρελθόν, καθώς ο αριθμός των προσφύγων έχει μειωθεί και η συστηματική προσπάθεια αποδίδει ικανοποιητικά αποτελέσματα» δήλωσε η κ. Ζορμπά.


Στο χωριό της Μόριας, των χιλίων κατοίκων που σήκωσε το βάρος της προσφυγικής κρίσης, η Υπουργός Πολιτισμού συνομίλησε με τους κατοίκους και τον πρόεδρο της κοινότητας Νίκο Τρακέλλη και συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Η κ. Ζορμπά διαπίστωσε τη σύνθετη πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στην περιοχή με ικανοποιητικές λύσεις και σωστή πολιτική βούληση.


Το Σάββατο 18 Μαΐου, που είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, πλήθος πολιτιστικών φορέων του ΒΑ Αιγαίου θα παρουσιάσουν τις σημαντικότερες δράσεις πολιτισμού για το 2018 στην κεντρική εκδήλωση «Δεν είναι όλα εφήμερα» που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης στις 19.00 μμ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)