to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:40 | 25.05.2019

Κοινωνία

Λέσβος: Το τελευταίο αντίο στην 24χρονη Ερατώ

Γυναικοκτονία στη Λέσβο: Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα οικείοι, δεκάδες φίλοι και κάτοικοι της Λέσβου στην αδικοχαμένη Ερατώ, που βρήκε τραγικό θάνατο από τον εν διαστάσει σύζυγό της τα ξημερώματα της Πέμπτης, δίπλα στο δωμάτιο της 2,5χρονης κόρης τους.


Το ρεπορτάζ της Ανθής Παζιανου στο stonisi.gr:

Απαρηγόρητοι όλοι για το φριχτό έγκλημα αυτής της αδιανόητης γυναικοκτονίας, στάθηκε αδύνατο να συγκρατηθούν.

Η κηδεία έγινε σήμερα το απόγευμα στην εκκλησία της Παναγίας της Χρυσομαλλούσας και ετάφη στο νεκροταφείο της περιοχής, όπου συντελέστηκε η δολοφονία. Τραγική ειρωνεία αν σκεφτεί κανείς ότι η Χρυσομαλλούσα ήταν η ύστατη προσπάθεια για την 24χρονη Ερατώ να ξεφύγει από τον σύζυγό της και να πάρει τη ζωή στα χέρια της, ως βιοπαλαίστρια για την οποία οι συνάδελφοί της μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

«Είναι από τις πιο δύσκολες ιερατικές μου στιγμές, όταν πρέπει να κηδέψεις έναν άνθρωπο μικρής ηλικίας, πόσο μάλλον όταν σου είναι και πολύ γνωστός σου. Η εκκλησία πλυμμηρυσμένη από νέα παιδιά και μια χαροκαμένη μάνα να κλαίει στην αγκαλιά μου. Την καθυσυχάζω με λόγια ειλικρινά, με λέξεις γεμάτες ελπίδα προσδοκώντας την Ανάσταση, με ματιές καθαρές που τις ξεπλένουν τα δάκρυα. Καλό Παράδεισο Ερατώ μας, καλή αντάμωση και μην ξεχνάς... Χριστός Ανέστη παιδί μου!» είναι το στερνό αντίο του π. Στρατή Γιουσμά που μέχρι πριν από λίγο προσπαθούσε να εξηγήσει στην μικρή της Ερατώς για τη μητέρα της και τα λόγια εδώ… περισσεύουν.

Ο δολοφόνος απολογήθηκε σήμερα στον ανακριτή και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση μέχρι να οριστεί δικάσιμος, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)