to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 14.02.2019

πηγή: stonisi.gr

Κοινωνία

Λέσβος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 9χρονου κοριτσιού

Συνεχίζονται και σήμερα, Πέμπτη, οι έρευνες για τον εντοπισμό της 9χρονης Αφγανής, που χάθηκε χθες το πρωί μετά από ναυάγιο, βορειοανατολικά του νησιού


(φωτογραφία αρχείου του Πέτρου Τσακμάκη)

Από ξηράς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της εννιάχρονης Αφγανής που χάθηκε χθες, Τετάρτη πρωί στη διάρκεια ναυαγίου με συνολικά 53 επιβαίνοντες στην περιοχή Τσόνια της βορειοανατολικής Λέσβου.

Τα δυο σκάφη του Λιμενικού Σήματος που ξεκίνησαν να ερευνήσουν επέστρεψαν στα λιμάνια του Μολύβου και της Μυτιλήνης. Οι καιρικές συνθήκες, άνεμοι εννέα Μποφώρ με ριπές έως και 11 στην περιοχή του ναυαγίου, δεν επέτρεψαν τη συνέχεια της από θαλάσσης έρευνας.

Όπως είναι γνωστό από χθες, το παιδί από το Αφγανιστάν, κοριτσάκι εννέα ετών, χάθηκε στη θάλασσα νωρίς την Τετάρτη το πρωί κατά την αποβίβαση της με πλαστική βάρκα στα Τσόνια της βορειοανατολικής Λέσβου. Ταξίδευε μαζί με την οικογένεια της και συγκεκριμένα τους γονείς της και τα τέσσερα αδέλφια της. Ο ισχυρός άνεμος κατά την προσέγγιση τους στη βραχώδη ακτή είχε σαν αποτέλεσμα κάποιοι από τους επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα αφού η βάρκα πέφτοντας με δύναμη στα βράχια σκίστηκε. Η άτυχη εννιάχρονη η οποία όπως και άλλοι επιβαίνοντες στη βάρκα δεν φορούσε σωσίβιο, δεν βγήκε στην ακτή, όπως υποστήριξαν κατά την πρώτη εξέτασή τους, οι γονείς της και άλλοι ενήλικοι διασωθέντες.

Μιλώντας στο «Νησί» ο Κεντρικός Λιμενάρχης Μυτιλήνης Κωνσταντίνος Φλουρής, σημείωσε ότι «παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι έρευνες θα συνεχιστούν όπως οι νόμοι και προπάντων οι κανόνες της ηθικής ορίζουν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)