to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:54 | 03.12.2019

πηγή: Στο Νησί

Κοινωνία

Λέσβος: Στο ...«Διαβολόρεμα» η «κλειστή δομή»-φυλακή (βίντεο)

Δυόμισι χιλιόμετρα από τον δρόμο Μυτιλήνης-Καλλονής, σε αντιπυρική ζώνη μέσα στο δάσος, στο δρόμο προς τον ΧΥΤΑ η νέα κλειστή δομή για μετανάστες που ανακοινώθηκε ότι η διαδικασία κατασκευής της ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα stonisi.gr


Όπως γράφει το stonisi.gr:

Στη θέση «Διαβολόρεμα», μέσα σε μια μεγάλη αντιπυρική ζώνη θα κατασκευασθεί η νέα κλειστή δομή για μετανάστες δυναμικότητας έως 7.000 φιλοξενουμένων που θα κατασκευάσει η Κυβέρνηση.
Πρόκειται για μια θέση, περίπου δυόμιση χιλιόμετρα από το δρόμο Μυτιλήνης – Καλλονής, μέσα στο πυκνό δάσος της κεντρικής Λέσβου. Φτάνει κανείς εκεί χρησιμοποιώντας μετά τη διασταύρωση με το Καμένο Δάσος, το δρόμο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ. 500 μέτρα μετά τη γέφυρα του ρέματος ο δρόμος ενώνεται με την πλάτους περί τα 60 με 100 μέτρα μεγάλη αντιπυρική ζώνη όπου και θα κατασκευασθεί η νέα δομή.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος συντονιστής για το μεταναστευτικό ζήτημα ο Υφυπουργός εθνικής άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής σε συνάντηση του με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, και οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος. Μάλιστα αργά το μεσημέρι όλοι μαζί μετέβησαν στον τόπο όπου θα δημιουργηθεί η νέα δομή.
Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνάντησης, η κατασκευή της νέας δομής, που βρίσκεται μέσα στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης πολύ κοντά στα όρια με το Δήμο δυτικής Λέσβου, ξεκινά την επόμενη κιόλας εβδομάδα με στόχο να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία τον Ιούνιο του 2020. Μάλιστα η δημιουργία της έχει ήδη ανατεθεί σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία των Αθηνών.

Το «Ν» επισκέφθηκε αμέσως μετά τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη το «Διαβολόρεμα» και το παρουσιάζει σήμερα στην κοινή γνώμη του νησιού και όχι μόνο. Η νέα εξέλιξη σημαίνει φυσικά ότι εγκαταλείπεται πλήρως το πολυσυζητημένο σενάριο της δημιουργίας νέας δομής στη θέση Πλάτη Μυστεγνών που τόσες αντιδράσεις είχε προκαλέσει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)