to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:39 | 09.04.2013

Κοινωνία

Λέσβος: Σε αργία νηπιαγωγός λόγω αστικής διαφοράς

Την άδικη- όπως την χαρακτηρίζει- ποινική δίωξη σε βάρος νηπιαγωγού της Λέσβου καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως τονίζει ο Σύλλογος η νηπιαγωγός κινδυνεύσει να χάσει τη δουλειά της για αστική διαφορά.


Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε αναφέρει τα εξής:

«Συνάδελφισσα χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα στην υπηρεσία της, υπηρετώντας ευσυνείδητα την εκπαίδευση πάνω από 25 έτη, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση κινδυνεύοντας να χάσει τη δουλειά της και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικογένειακή της ηρεμία και ασφάλεια.  Συγκεκριμένα η συναδέλφισσα διώκεται ποινικά για αστική διαφορά σύμφωνα με το άρθρο 386 παρ.1 και 3 εδ.Β του Ποινικού Κώδικα. Γι αυτό το λόγο παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της δυνητικής αργίας μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή αυτή.

Σύμφωνα όμως με το  Νόμο 4093/2012 η παραπομπή στο πειθαρχικό Συμβούλιο για «παράνομο οικονομικό όφελος»συνεπάγεται «ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ» (Αργία στο πλαίσιο της πειθαρχικής και ποινικής διαδικασίας)

Με τον τρόπο αυτό επιβάλλεται ποινή πριν από την οριστική καταδίκη και επομένως παραβιάζεται κατάφορα το τεκμήριο της αθωότητας , η θεμελιώδης ποινική αρχή που κατοχυρώνεται τόσο από το εσωτερικό Δίκαιο όσο και από το κοινοτικό Δίκαιο.

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις εντολές των Δανειστών, θέλει οι δημόσιοι υπάλληλοι, επομένως και οι εκπαιδευτικοί να είναι πλέον πειθήνια όργανα της διοίκησης και του αυταρχικού κράτους , αφού θα επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους η «δαμόκλειος σπάθη» της απόλυσης, της αργίας και της δυνητικής αργίας σε περίπτωση πειθαρχικού παραπτώματος. Είναι προφανές πως με όχημα τα πειθαρχικά παραπτώματα θα ανοίξει ο δρόμος προς τις απολύσεις στην εκπαίδευση.

Ο σύλλογός μας απαιτεί :

Την κατάργηση του Ν. 4093/2012

Το Υπουργείο παιδείας να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία , εγκύκλιό του, με την οποία επί της ουσίας επιβάλλεται πειθαρχική ποινή πριν τη εκδίκαση και την οριστική καταδίκη του εκπαιδευτικού.

Ζητάμε από τη Δ.Ο.Ε. να προχωρήσει άμεσα σε δικαστική προσφυγή για τη ανατροπή των απαράδεκτων και προδήλως αντιδημοκρατικών και αντισυνταγματικών ρυθμίσεων του Ν.4093/2012».

Τι λέει η ίδια η νηπιαγωγός: "Είμαι θύμα εκδικητικής μανίας ενός ζευγαριού" 

Σε επώνυμη καταγγελία της νηπιαγωγού – το όνομα της οποίας και των αντιδίκων της δεν δημοσιεύουμε καθώς  η υπόθεση ήδη έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης- κάνει λόγο για «επικίνδυνο μένος» ενός ζεύγους πρώην εργολάβων ιδιωτικών έργων.  Όπως αναφέρει η ίδια προκειμένου το ζευγάρι να κερδίσει υπόθεση αστικής διαφοράς που υπάρχει ήδη εδώ και τέσσερα χρόνια στα δικαστήρια, αρχικά τη μήνυσαν (ψευδώς όπως υποστηρίζει η ίδια) και στη συνέχεια της επιτέθηκαν και την εξύβρισαν σε δημόσιο χώρο. Μάλιστα για το αδίκημα αυτό καταδικάστηκαν  σε 5 και 2,5 μήνες φυλάκιση αντιστοίχως.

Και συνεχίζει «…Σήμερα  εκμεταλλευόμενοι τη γενικότητα και την κατάργηση του «τεκμήριου της αθωότητας» του νέου νόμου περί επίορκων υπαλλήλων, με καταγγελίες και απειλές σε δημόσιες υπηρεσίες, ζήτησαν και πέτυχαν την «αυτοδίκαιη αργία» μου.

Είμαι Νηπιαγωγός, εργάζομαι 25 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, οι δικοί μου άνθρωποι γνωρίζουν ότι αγαπάω ιδιαίτερα τη δουλειά μου και ουδέποτε έχω προκαλέσει προβλήματα με στάσεις ή συμπεριφορές, σε όποιον εργασιακό χώρο κι αν εργάστηκα μέχρι και σήμερα (…). Την Δευτέρα 8/4/2013 τέθηκα σε αργία.

Γιατί; Έκλεψα ή έβλαψα το Δημόσιο μέσω της εργασίας μου σε αυτό; δεν έκανα καλά τη δουλειά μου στο σχολείο ως Νηπιαγωγός; ή μήπως κακοποίησα με οποιονδήποτε τρόπο κάποιο από τα μικρά νήπια της τάξης μου; Όχι, για τίποτα από αυτά που θα επέβαλαν ίσως την απομάκρυνση ενός εκπαιδευτικού από το σχολείο του. Αλλά, γιατί το ζεύγος (σς. αναφέρει το όνομά τους)  με κατηγόρησε και με μήνυσε ότι τους εξαπάτησα!!! Στη μικρή κοινωνία του νησιού μας όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε… και η εντιμότητα του καθενός ελέγχεται εύκολα. Τα συμπεράσματα δικά σας.».

Και καταλήγει «…Μετά και το τρίτο ύπουλο «χτύπημα» των αντιδίκων μου, ζητώ την προστασία της πολιτείας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας από την εκδικητική τους μανία. Έχω δεχθεί άλλωστε επανειλημμένα τις απειλές τους κατά της σωματικής μου ακεραιότητας.

Τέλος επειδή οι «διώκτες» μου δεν παραλείπουν να διαλαλούν ότι αυτό που μου πούλησαν είναι ολοκληρωμένο και άριστο, κάνω ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να με επισκεφθεί στο σπίτι που αγόρασα από εκείνους και να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» το «άριστον» της κατασκευής τους».

Πηγή: lesvosreport.gr  

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)