to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 26.07.2022

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Λέσβος και Έβρος καίγονται και από το Μαξίμου στέλνουν... αποζημιώσεις

Σε ειδική αποστολή ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για αποζημιώσεις πριν καταγραφούν οι ζημιές, ενώ ακόμη δεν έχει κατασβεστεί η πυρκαγιά στη Ρογκάδα


Συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα στην Λέσβο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και των τοπικών Αρχών, μαζί με τους πολίτες, για τέταρτη ημέρα.

Η έλλειψη επαρκών δυνάμεων και εναέριων μέσων είναι σαφής από το γεγονός ότι οι περισσότερες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην περιοχή της Ρογκάδας, εκεί δηλαδή από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Οι φλόγες συνεχίζουν να καταστρέφουν για έκτη ημέρα και το δάσος της Δαδιάς. Την Τρίτη το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται με αργή ταχύτητα και έρπουσα, στα νοτιοδυτικά και προς το πυροφυλάκιο της Γερακίνας, το τμήμα του Εθνικού Πάρκου στο οποίο βρίσκονται οι φωλιές των αρπακτικών. Γίνεται προσπάθεια με διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς. Στο σημείο συνεχίζει να επιχειρει μεγάλος αριθμός επίγειων δυνάμεων, μαζί με τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Ελλείψει πυροσβεστών και μέσων, στέλνουν... χρήματα

Από πλευράς της κυβέρνησης, ωστόσο, φαίνεται ότι κύριο μέλημα είναι να αντιμετωπιστεί το πολιτικό κόστος και όχι οι πυρκαγιές.

Όπως έγινε γνωστό, στη Λέσβο μετέβη ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, για να συμμετάσχει σε σειρά συσκέψεων.


Σύμφωνα με όσα γράφει το τοπικό stonisi.gr, «σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τριαντόπουλος θα ανακοινώσει οριζόντια μέτρα άμεσης βοήθειας προς όλους τους πληγέντες ιδιώτες και επαγγελματίες, από την πυρκαγιά στη Λέσβο κατά τα πρότυπα των αποζημιώσεων που δόθηκαν στους πληγέντες από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Πεντέλη. Αυτό σημαίνει ότι πριν από την πλήρη καταγραφή των ζημιών, θα δοθούν αποζημιώσεις σε ένα πλαίσιο άμεσων μέτρων ανακούφισης των πυροπαθών».

Δεν πρόκειται για κάποια νέα πρακτική, καθώς ντοκουμέντο κατέγραφε το πώς στη ΝΔ επαίρονταν ότι μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 κέρδισαν τις εκλογές μοιράζοντας χρήματα. Πλέον έχει «κατέβει», οπότε μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό θέμα εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα, 3.600 οργανικές θέσεις στην πυροσβεστική παραμένουν κενές, όπως τόνισε μιλώντας στο Mega ο πρώην αναπλ. υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)