to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:08 | 14.10.2015

πηγή: tanea.gr

Κοινωνία

Λέσβος: Δυο παιδιά και μια γυναίκα νεκροί μετά από ναυάγιο στην οριογραμμή Ελλάδας - Τουρκίας

Η λέμβος στην οποία επέβαιναν ανετράπη στην οριογραμμή Ελλάδας-Τουρκίας και 21 επιβαίνοντες διασώθηκαν από την τουρκική Ακτοφυλακή. Το απόγευμα εντοπίστηκαν νεκρά ένα βρέφος, ένα παιδί 4 ετών και μια γυναίκα από ιδιώτες δύτες στη θαλάσσια περιοχή "Άκρα Κόρακα" της Μυτιλήνης. .


Πρόσφυγες σε φουσκωτό προσπαθούν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα (φωτ. αρχείου)

Τελευταία ενημέρωση:

Οι σοροί τριών προσφύγων - ενός μικρού κοριτσιού, ενός βρέφους και μίας γυναίκας - αλλά και μία αναποδογυρισμένη λέμβος, εντοπίστηκαν από ιδιώτες δύτες στη θαλάσσια περιοχή "Άκρα Κόρακα" της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, από το πρωί ήταν σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή, καθώς τουρκική ακταιωρός είχε περισυλλέξει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα 21 μετανάστες, οι οποίοι δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο που αναποδογύρισε μαζί με άλλα τρία άτομα που αγνοούνταν. Άμεσα οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή στα ελληνικά χωρικά ύδατα, από πλωτό του λιμενικού και ελικόπτερο της Frontex για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων. Τελικά, το απόγευμα εντοπίστηκαν οι τρείς σοροί των άτυχων προσφύγων αλλά και η αναποδογυρισμένη λέμβος.

Αρχική δημοσίευση, 3 μ.μ. της Τετάρτης:

Σε εξέλιξη είναι από το μεσημέρι της Τετάρτης έρευνες στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Κόρακα στη Λέσβο για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων προσφύγων.

Η λέμβος στην οποία επέβαιναν ανετράπη στην οριογραμμή Ελλάδας-Τουρκίας και 21 επιβαίνοντες διασώθηκαν από την τουρκική Ακτοφυλακή.

Κατά δήλωση των διασωθέντων, άλλα τρία άτομα αγνοούνται.

Στην αναζήτησή τους εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων παίρνουν μέρος πλωτό του Λιμενικού, ελικόπτερο της Frontex και παραπλέον σκάφος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)