to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:06 | 25.01.2018

Κοινωνία

Λέρος: Τεράστια η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της Δράσης Αστυνομικών ενάντια στον ρατσισμό

Μία σημαντική δράση αλληλεγγύης ολοκληρώθηκε με επιτυχία


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Δράσης Αστυνομικών ενάντια στο ρατσισμό στη Λέρο και οι δράσεις αλληλεγγύης που διοργανώθηκαν εκεί , χάρη στην τεράστια ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

-Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κ.Υ.Τ Λέρου, όπου και έγινε διανομή δώρων στα παιδιά που διαμένουν στο χώρο. Συναντηθήκαμε με την διοίκηση του ΚΥΤ, και εργαζομένους στην δομή, καθώς και με τους συναδέλφους μας που είναι αποσπασμένοι. Μας αναφέρθηκαν προβλήματα που επηρεάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πρόσφυγες και για την επίλυση των οποίων η Δράση μας θα απευθυνθεί στους αρμοδίους για την επίλυσή τους φορείς. Ενδεικτικά αναφέρονται η αναγκαιότητα εκπαίδευσης των συναδέλφων μας που αποσπώνται στα νησιά, σε θέματα διαπολιτισμικότητας και αντιμετώπισης ευάλωτων πληθυσμών καθώς και η ψυχοεκπαίδευση τους, την οποία αναγνώρισαν όλοι οι παραπάνω. Επίσης, διαπιστώσαμε ότι παρά τις άοκνες προσπάθειες της διοίκησης και του προσωπικού οι συνθήκες διαβίωσης στο hot spot απέχουν από το να είναι ικανοποιητικές. Περαιτέρω αναδεικνύουμε την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης του προσωπικού που είναι επιφορτισμένο με την ψυχοκοινωνική στήριξη πληθυσμού που μεταξύ άλλων έχει υποστεί διώξεις και βασανιστήρια.

- Στην συνέχεια μεταβήκαμε στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας ΠΙΚΠΑ Λέρου όπου φιλοξενούνται περίπου 80 άτομα, κυρίως μονογονεϊκές οικογένειες. Το ΠΙΚΠΑ Λέρου, το οποίο ανακατασκευάστηκε, στήθηκε και λειτουργεί από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου αποτελεί υπόδειγμα φιλοξενίας. Σε συζητήσεις μας με τους αλληλέγγυους, πληροφορηθήκαμε ότι είναι δυνατή η επιδιόρθωση του 2ου ορόφου του κτιρίου με μικρό κόστος που θα έδινε την δυνατότητα να φιλοξενηθούν επιπλέον άτομα σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν σοβαρά την πρόταση αυτή. Οι ίδιοι εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά ειδών ιματισμού και κλινοσκεπασμάτων για τις ανάγκες της δομής.

- Ακολούθησε επίσκεψη στο HUB της ΕCHO 100 PLUS όπου ξεναγηθήκαμε στους χώρους και παρακολουθήσαμε τις ποικίλες δραστηριότητες (εκμάθηση γλωσσών, εκμάθηση προγραμματισμού, μαθήματα μουσικών οργάνων, αθλητικές δραστηριότητες, μαθήματα καλών τεχνων, κ.α. ) που αναπτύσσονται εκεί, χάρη στις προσπάθειες των εθελοντών.

- Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε αυτοδιαχειριζόμενη εκδήλωση πάρτυ στο cafe Paradeisos στην παραλία Βρωμόλιθος, όπου συμμετείχαν μέλη του Δικτύου, εργαζόμενοι στο hot spot , αστυνομικοί που υπηρετούν στο νησί, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου με επικεφαλής τον δήμαρχο Λέρου, εθελοντές στο προσφυγικό και κάτοικοι του νησιού. Συγκεντρώθηκε το ποσό των 800 ευρώ, μέρος του οποίου διατέθηκε μέσω δωροεπιταγών σε άπορες οικογένειες του νησιού για αγορά ειδών ανάγκης από το σούπερ μάρκετ “Δήμητρα”. Το δε υπόλοιπο θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών δημιουργικής απασχόλησης στο hot spot σε συνεννόηση με τους εκεί εργαζομένους.

- Η επίσκεψή μας στο νησί ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση ιστορικής περιήγησης στα κτίρια του ψυχιατρείου η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή και χάρισε στους συμμετέχοντες συγκίνηση κατά τη ξενάγηση απο τον ΛΟΥΚΑ Γιάννη ο οποίος αναψηλάφησε μνήμες τις οποίες έχουμε ιστορικό χρέος να διατηρήσουμε ζωντανές καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την αναπαλαίωση των ιστορικών κτιρίων.

Νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους όσοι αγκάλιασαν και έφεραν σε πέρας την προσπάθεια αυτή και ιδιαίτερα:

-τη διοίκηση και το προσωπικό του ξενοδοχείου CRITHONI’S PARADISE για την άψογη και θερμή άνευ χρέωσης φιλοξενία

-το καφέ PARADISOS στο Βρωμόλιθο για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου διεξαγωγής του πάρτυ

-το καφέ ΚΙΝΕΖΟΣ για τη χορηγία πάγου

-τους χορηγούς επικοινωνίας: γραφικές τέχνες GRAFI, φωτογραφείο ΦΥΛΑΚΟΥΡΗΣ, το ραδιοφωνικό σταθμό RADIO LEROS, την ιστοσελίδα www.e-leros.com

-το σούπερ μάρκετ “ΔΗΜΗΤΡΑ”

-το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου, το διοικητή και το προσωπικό του Κ.Υ.Τ. ΛΕΡΟΥ

-τη ΜΚΟ ECHO PLUS 100

-τη διοικητή και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου για την αγαστή συμπαράσταση,συνεργασία και βοήθεια

-τον Ψυχίατρο ΛΟΥΚΑ Γιάννη, τον ΚΟΥΒΑ Κων/νο, τον ΒΕΝΑΡΔΟ Μάκη και τους κατοίκους της Λέρου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)