to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:18 | 15.10.2021

Κοινωνία

Λεωφορείο βυθίστηκε κάτω από γέφυρα: Εισαγγελική έρευνα για τις αιτίες εγκλωβισμού

Το λεωφορείο Α1, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς - Βούλα, εγκλωβίστηκε χθες 14/10 κάτω από τη γέφυρα στην παλαιά λεωφόρο Ποσειδώνος - Στιγμές αγωνίας για τους επιβάτες που αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν, περπατώντας με τα νερά ως το γόνατο, για να μην κινδυνέψουν από τα νερά που τελικά έφτασαν στο ύψος των παραθύρων - Εισαγγελική έρευνα για τις αιτίες που βυθίστηκε το λεωφορείο του ΟΣΥ


Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες Πέμπτη 14/10 στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το λεωφορείο Α1 που κάνει το δρομολόγιο Πειραιάς - Βούλα, εγκλωβίστηκε από την νεροποντή κα οι επιβάτες κατέβηκαν άρον άρον πριν κινδυνέψουν από τα νερά.

Τις αιτίες για τον εγκλωβισμό σε μεγάλη ποσότητα νερού και εν συνεχεία την βύθιση, αστικού λεωφορείου σε γέφυρα στο ύψος του Ιδρύματος "Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος" θα αναζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών με έρευνα που ξεκινά.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν οι εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν σε εγχώρια και διεθνή μέσα Ενημέρωσης με τους επιβάτες του πλημμυρισμένου οχήματος, κάτω από γέφυρα στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, να προσπαθούν να απομακρυνθούν από αυτό περπατώντας μέσα σε νερό που ξεπερνούσε το ένα μέτρο, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, για να σωθούν και να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου αναλαμβάνει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ο προϊστάμενος Ποινικής Δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου στο επίμαχο σημείο. Ο εισαγγελέας έχει εντολή να λάβει καταθέσεις ώστε να διακριβωθεί μεταξύ άλλων αν είχαν γίνει όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από κάθε αρμόδιο φορέα και αν είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΥ αναφέρει ότι «στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος") και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. Άμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας». 

Σύμφωνα με τους φωτορεπόρτερ που κατέγραψαν το περιστατικό, το όχημα είχε περισσότερους από εικοσιπέντε επιβάτες τους οποίους ανέμενε να αποβιβαστούν ο οδηγός του οχήματος που κατέβηκε τελευταίος και ενώ το νερό είχε βυθίσει το μισό όχημα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, καταγράφονται μέσα από το λεωφορείο οι προσπάθειες, και η αγωνία, των επιβατών για να βγουν από το λεωφορείο που πλημμυρίζει - αναρωτιούνται αν είναι καλύτερα να μείνουν μέσα, να κάνουν αλυσίδα για να συγκρατούν ο ένας τον άλλο κ.λπ.:

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και το βίντεο, τα νερά έφτασαν σε αρκετά μεγάλο ύψος, στη μέση του λεωφορείου:

Ν. Παππάς: Πρωτοφανές το περιστατικό με το λεωφορείο. Ποιες ενέργειες έγιναν για την ασφαλή εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου; Δούλεψαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί;

Ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δήλωσε:

«Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από όλες και όλους και κυρίως από όσους παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις για τις υποδομές και τις μεταφορές.

Το πρωτοφανές περιστατικό με το βυθισμένο λεωφορείο της γραμμής Α1 (Πειραιάς - Βούλα) στην παλιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου κινδύνευσαν και επιβάτες, γεννά σειρά ερωτημάτων.

Σε ποιες ενέργειες προχώρησε, ενόψει και εν μέσω κακοκαιρίας, η Διεύθυνση Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου της ΟΣΥ Α.Ε.;

Έθεσε σε κίνηση τον ελεγκτικό μηχανισμό για τον έλεγχο και εντοπισμό επικίνδυνων οδικών σημείων;

Ενημέρωσε τους οδηγούς λεωφορείων και τρόλεϊ για δυσκολίες σε συγκεκριμένα οδικά τμήματα;

Ευχόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ καλή δύναμη και με τη μέγιστη δυνατή προσοχή στο δύσκολο έργο τους». 

Πληροφορίες: Αυγή, ΑΠΕ -ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)