to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:43 | 30.01.2015

πηγή: koutipandoras.gr

Οικονομία

Το λένε και οι FT: «Αφύπνιση κι όχι εφιάλτης η νίκη ΣΥΡΙΖΑ»

«Κάθε λογικός Ευρωπαίος αξιωματούχος θα πρέπει να βλέπει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ως αφύπνιση και όχι ως εφιάλτη» γράφουν σε άρθρο τους οι Financial Times


Οι Financial Times σε άρθρο τους δημοσιευουν γελοιογραφία, στην οποία η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, σκεπασμένη με ένα σεντόνι που έχει πάνω του το σύμβολο του ευρώ, και στην άκρη του κρεβατιού να είναι ο νικητής των ελληνικών εκλογών Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τους FT «Το ευρώ έχει γίνει όμηρος σε παιδικό παιχνίδι όπου και οι δύο πλευρές φωνάζουν "εσύ πρώτος". Όλοι, σχεδόν, γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει, έστω κι αν κάποιοι αρνούνται να το παραδεχθούν. Τα απαραίτητα συστατικά είναι η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα και τα βιώσιμα χρέη και ελλείμματα. Η κόλλα που λείπει είναι η εμπιστοσύνη».

«Κάθε λογικός Ευρωπαίος αξιωματούχος θα πρέπει να βλέπει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ως αφύπνιση και όχι ως εφιάλτη» γράφουν σε άρθρο τους οι Financial Times για να εξηγήσουν στη συνέχεια: «Οχι επειδή η ριζοσπαστικά αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει δίκιο στα περισσότερα σημεία (που δεν σημαίνει πάλι ότι η άλλη πλευρά κάνει μόνο λάθη), αλλά επειδή η νίκη αποκρυσταλλώνει το αδιέξοδο το οποίο έχει παραλύσει την ευρωζώνη».

Το άρθρο στη συνέχεια αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ που «εκπροσωπεί μια σύγκρουση μεταξύ της λιτότητας και της δημοκρατίας».

Αναφορά γίνεται και στη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ η οποία, όπως σημειώνουν οι FT, «έχει εμμονή με τις βραχυπρόθεσμες μεταβολές της εγχώριας κοινής γνώμης». «Η κυρία Mέρκελ είναι η πιο ισχυρή πολιτικός της Ευρώπης. Δεν έχει αντιπάλους στο εσωτερικό της χώρας της. Αντέχει να ξοδέψει λίγο από πολιτικό κεφάλαιο που μάζεψε στις τρεις συνεχόμενες εκλογικές νίκες της» προσθέτει το άρθρο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)