to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:55 | 15.06.2019

Πολιτική

«Λέγαμε ότι θα κάνουμε όσα debate θέλετε, αλλά μετά είπαμε ότι δεν θα κάνουμε»

«Αν θέλετε τηλεοπτικό διάλογο έχετε την δυνατότητα να κάνετε κάτι πάρα πολύ απλό: Προκηρύξτε τώρα εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα debate θέλετε, όταν θα έχει κλείσει η Βουλή» είχε δηλώσει ο αρχηγός της ΝΔ, που τώρα αρνείται το debate


Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και τον Γ. Αυτιά, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε ένα ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να απαντήσει για τα πεπραγμένα του τα προηγούμενα χρόνια. Είπε ότι δεν θα κάνει ντιμπέιτ μόνο με τον πρωθυπουργό καθώς αντίπαλοί του είναι όλοι οι αρχηγοί.

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν την Παρασκευή για το θέμα του ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών:

«H ΝΔ ζητά να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπως αυτό που διεξάγεται πάντα πριν από τις εθνικές εκλογές. Και επ' αυτού η ΝΔ αναμένει μια απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ντιμπέιτ ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν πρόκειται να γίνει».

«Να μην κρύβεται η ΝΔ πίσω από το debate με όλους για να αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση»

Όπως υπενθυμίζουν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας βεβαίως και θα συμμετάσχει σε debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί «μια αστεία δικαιολογία που μετέρχεται η ΝΔ για να αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση» Αλ. Τσίπρα - Κυρ. Μητσοτάκη σε ξεχωριστό debate.

Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου έστειλε σήμερα, 14/6, προς τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ, κ. Κ. Πουλάκη, Επιστολή, με την οποία αιτείται την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, με θέματα, α) τη διεξαγωγή ντιμπέιτ και, β) τους όρους προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ. (Δείτε εδώ το κείμενο της Επιστολής)

Άλλα έλεγε ο κ. Μητσοτάκης τον Μάιο

Απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στις 8 Μαΐου 2019:

Κύριε Τσίπρα, ακούγοντάς σας με προσοχή  κατάλαβα γιατί δεν θέλατε ποτέ να γίνει η συζήτηση για την πρόταση μομφής που καταθέσαμε κατά του κ. Πολάκη. Η πρόταση αυτή δεν αφορά τα πεπραγμένα του στο Υπουργείο Υγείας, αφορά τη συμπεριφορά του. Το ήθος και το ύφος της εξουσίας  που ο ίδιος αποπνέει. Και βέβαια με τη στήριξη που του παρέχετε έρχεστε σήμερα εδώ και ταυτίζεστε απόλυτα με αυτές τις συμπεριφορές. Θα συζητήσουμε λοιπόν κ. Τσίπρα και για την οικονομία αφού συζητήσουμε για το μείζον, για το αντικείμενο  της πρότασης δυσπιστίας όπως εμείς την καταθέσαμε. Και θα συζητήσουμε, εδώ στη Βουλή κ. Τσίπρα.

Μου έκανε πολλή εντύπωση η εν τη ρύμη του λόγου σας αποστροφή να συζητήσουμε “έστω” και στη Βουλή. “Έστω” και στη Βουλή κ. Τσίπρα;  Εδώ συζητάμε! Κύριε Τσίπρα σαράντα φορές έχουμε συζητήσει εδώ. Δεν είμαστε τηλεπερσόνες να πηγαίνουμε στα κανάλια και να ασχολούμαστε με το ποιος θα κάνει  νούμερα. Εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας κ. Τσίπρα, εδώ θα συζητήσουμε και εδώ θα απολογηθείτε. Αν θέλετε τηλεοπτικό διάλογο έχετε την δυνατότητα να κάνετε κάτι πάρα πολύ απλό: Προκηρύξτε τώρα εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα debate θέλετε, όταν θα έχει κλείσει η Βουλή. Για την οικονομία,  για τις Πρέσπες, για το προσφυγικό, για όλα αυτά τα οποία -με ευθύνη του Προέδρου της Βουλής- ουδέποτε συζητήθηκαν, όπως οι προ ημερησίας συζητήσεις που δεν διοργανώθηκαν ποτέ. Διότι εδώ παραβιάζονται κατάφωρα τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Θα συζητήσουμε λοιπόν για όλα αυτά κ. Τσίπρα όταν κλείσει η Βουλή, όταν προκηρύξετε εθνικές εκλογές, και στην τηλεόραση όπως πάντα γίνεται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)