to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 26.05.2019

Πολιτική

Ομαλά κύλησε η εκλογική διαδικασία

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώνεται και αναμένουμε τα πρώτα exit polls και τα πρώτα αποτελέσματα


Η ψηφοφορία διεξήχθη κανονικά και χωρίς προβλήματα σε όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας, όπως τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει από νωρίς το πρωί επικοινωνία με όλους τους δήμους της επικράτειας, οι εκπρόσωποι των οποίων ανέφεραν στο Υπουργείο ότι ουδέν πρόβλημα υπάρχει στην εκλογική διαδικασία. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στα εκλογικά κέντρα όλων των μεγάλων αστικών κέντρων έχουν τοποθετηθεί δίπλα στον δικαστικό αντιπρόσωπο δύο γραμματείς. για τη διευκόλυνση του έργου του.

Τα όποια προβλήματα με την απουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών, σημειώνουν οι πηγές, είναι διαχρονικά και συμβαίνουν σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες μέχρι σήμερα.

Η μετάδοση αποτελεσμάτων

Στις 19:00, και αφού κλείσουν οι κάλπες μέχρι και την τελική καταμέτρηση θα βλέπετε λεπτό προς λεπτό την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την Ευρωβουλή, τις περιφερειακές και δημοτικές αναμετρήσεις.

Γύρω στις 21:00-22:00 θα έχουμε το πρώτο ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα με βάση την εκτίμηση, όπως σημείωσε ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, αντιπρόεδρος της Singular Logic, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως επεσήμανε, «είναι αρκετά σύνθετη διαδικασία με τρεις κάλπες. Έχει προβλεφθεί μια φυσιολογική ροή για τις ευρωεκλογές, και για τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές. Μετά τις 21:00 και προς τις 22:00 θα μπορέσουμε να δώσουμε μια ασφαλή εκτίμηση, αρχικά για τις ευρωεκλογές, στη συνέχεια για τις περιφερειακές και όπου χρειαστεί για τους δήμους».

«Πρώτα θα δώσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που έχει το πολιτικό μήνυμα. Θα δώσουμε εκτίμηση σε 13 Περιφέρειες και τους 6 μεγάλους δήμους, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)