to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:23 | 18.10.2017

Οικονομία

Το Left.gr στο Φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ: Η Κοινωνική Οικονομία σήμερα και τα εργαλεία ενίσχυσής της (βίντεο)

O ρόλος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στο νέο παραγωγικό μοντέλο: Όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση του Χωριού Αλλλεγγύης στο πρόσφατο ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο “Χωριό Αλληλεγγύης” του ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2017 “#2: Ταξίδι για έναν νέο κόσμο”.

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, η πρώτη θεματική συζήτηση, εστίασε στο ρόλο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στο νέο παραγωγικό μοντέλο και η δεύτερη θεματική, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στην “επόμενη μέρα” των δομών αλληλεγγύης. Την Παρασκευή 6/10, ο τίτλος της συζήτησης ήταν: “10 βήματα για να δημιουργήσεις μια κοινωνική επιχείρηση, ο ρόλος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στο νέο παραγωγικό μοντέλο”.

Ο Γιώργος Μπαϊράμογλου από τη Νεολαία του Σύριζα συντόνισε το πάνελ, ενώ συμμετείχαν: ο Αντώνης Βορλόου, Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Σοφία Λάμπρου από το Impact Hub Athens και ο Βασίλης Ρίζος από την Αλληλεγγύη για Όλους.

Ο Αντώνης Βορλόου σημείωσε ότι η δημιουργία της  Ειδικής Γραμματείας  Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας σηματοδοτεί τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη αυτού του νέου παραγωγικού μοντέλου. Ενός μοντέλου εντελώς διαφορετικού από το υφιστάμενο το οποίο περιορίζεται μόνο στην ιδιωτική οικονομία και τους δημόσιους φορείς. Σκιαγράφησε το σημερινό τοπίο στην Κοινωνική Οικονομία, οι φορείς της οποίας δεν έχουν ως σκοπό το κέρδος αλλά τη δημοκρατική λήψη αποφάσεων, την οργανωτικής τους αυτονομία από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τον περιορισμό στη διανομή των κερδών. Στον πυρήνα της Κοινωνικής Οικονομίας βρίσκεται και η καινοτομία και η δημιουργία νέων τρόπων επίλυσης κοινωνικών προβλημάτων μέσω της συνεργατικής λειτουργίας και της ισοτιμίας.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποτελούν πρεσβευτές της κοινωνικής επιχείρησης και φέρουν ευθύνη για την επίτευξη των στόχων που οι ίδιοι, επί της ουσίας θέτουν. Επεκτείνουν σταδιακά τους (αρχικά μικρούς) στόχους οι οποίοι είναι συνυφασμένοι με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ενώ βασικό συστατικό για την επιτυχία τους είναι η δικτύωση τόσο με την τοπική κοινωνία (σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας είναι και ο κοινωνικός έλεγχος) όσο και με άλλους φορείς. 

Για να επιβιώσουν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι επιχειρήσεις Κ.ΑΛ.Ο. πρέπει να αποδείξουν με συστηματικό τρόπο τον κοινωνικό τους αντίκτυπο, υπογράμμισε ο κ. Βορλόου αναλύοντας και τον πρόσφατο νόμο που επέκτεινε το πεδίο εφαρμογής τους. Το 2016 είχαν κατατεθεί 283 αιτήσεις ενώ φέτος έχει ήδη ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, με τη μερίδα του λέοντος να ανήκει στην Αττική (45%) ενώ το 1/4 των εργαζομένων των φορεών Κ.ΑΛ.Ο. προέρχονται από ευάλωτες ομάδες

Στην ιστοσελίδα του Μητρώου (www.ypakp.gr, ετικέτα: Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας) μπορείτε να βρείτε την Υπουργική Απόφαση καθθώς καιαιτήσεις, πρότυπα Καταστατικά, υπεύθυνες δηλώσεις και χρήσιμο πληροφοριακό υλικό.

Ο κ. Βορλόου ανέλυσε τα ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα για την ίδρυση συνεταιρισμών εργαζομένων. Τα κίνητρα και οι υποστηρικτικές δράσεις θα πρέπει να δώσουν περαιτέρω ώθηση στον τομέα αυτό. Ωστόσο, υπογράμμισε, η πρώτη ύλη, η ζωογόνος δύναμη, παραμένει σταθερά η ανθρώπινη αλληλεγγύη, η διάθεση για κοινωνική προσφορά και προσφορά στον τόπο και στον συνάνθρωπό μας.

Η Σοφία Λάμπρου περιέγραψε την εμπειρία του Impact Hub Athens, το οποίο ιδρύθηκε το 2013 και έχει ως βασική αρχή ότι η αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο με συνεργατικότητα και συλλογικότητα και κυρίαρχη ιδέα η σύνδεση επιχειρηματικών πρακτικών με τη επίτευξη κοινωνικού αντίκτυπου. Κέντρο του Impact Hub Athens είναι η Κοινότητα, και σε αυτήν διαδραματίζει το ρόλο του «οικοδεσπότη»: Επιχειρήσεις και δημιουργικοί επαγγελματίες εργάζονται για το σχεδιασμό και την υλοποίηση πρότυπων business models που θα ορίζουν το μέλλον της επιχειρηματικότητας. Από την κοινωνική ένταξη, το περιβάλλον και το δίκαιο εμπόριο, το Impact Hub Athens συνδέει εξειδικευμένους επαγγελματίες, δημιουργώντας ένα διαπολιτισμικό δίκτυο δυνατού κοινωνικού αντικτύπου.

Όλα αυτά στο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, «το κοινό μας μεγάλο γραφείο» όπου «διoργανώνουμε και φιλοξενούμε εκδηλώσεις, που εμπνέουν τη δημιουργικότητα και παρέχουν πολύτιμη γνώση και υποστήριξη σε κοινωνικές επιχειρήσεις σχεδιάζουμε και συντονίζουμε παρουσιάσεις και workshops σε διάφορες θεματικές που συνδέονται με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και υποστηρίζουμε και συμβουλεύουμε επαγγελματίες και ομάδες από τη σύλληψη της ιδέας (idea generation) μέχρι την τελική υλοποίηση (incubation) και την ανάπτυξή της (acceleration/scaling)». 

Ο Βασίλης Ρίζος περιέγραψε τη δράση και την πορεία της Αλληλεγγύης για Όλους η οποία δημιουργήθηκε το 2012 με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει τους πληττόμενους από την κρίση πολίτες. Κατέγραψε, ενίσχυσε, έκανε καμπάνιες στο εσωτερικό και το εξωτερικό για την ενίσχυση εγχειρημάτων Κ.ΑΛ.Ο. ενώ έχει καταθέσει και νομοθετικές προτάσεις παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του πλαισίου για τις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες.

Οι δομές αλληλεγγύης έχουν ως βασικό σκοπό την απάντηση στη μεγάλη αγωνία και προσδοκία της κοινωνίας: την Εργασία. Τα 2 βασικά ελλείμματα από πλευράς υπουργείου είναι η έλλειψη συστηματικής ενημέρωσης στην περιφέρεια της Ελλάδας και η έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων, ώστε να αναπτυχθούν οι κοινωνικές επιχειρήσεις. 
 
Αυτή τη στιγμή, τόνισε ο κ. Ρίζος, οι περισσότερες δομές περνούν από τις άτυπες μορφές σε δομές με νομική υπόσταση και οργανωμένη λειτουργία ώστε όλα τα εγχειρήματα να γίνουν βιώσιμα και με όρους επιχειρηματικότητας. Σε αυτό θα συμβάλει και η Αλληλεγγύη για Όλους με την υπό σύσταση ομάδα που θα χρειαστεί τη βοήθεια νομικών, λογιστών και όποιων άλλων έχουν τη σχετική τεχνογνωσία. 

Υπενθυμίζουμε τη διαδικασία σύστασης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ή Συνεταιρισμού Εργαζομένων:

Η δημιουργία μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ή ενός Συνεταιρισμού Εργαζομένων απαιτεί τυπικές διαδικασίες ίδρυσης και ουσιαστικές ενέργειες σχεδιασμού έναρξης και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της.

Οι τυπικές - υποχρεωτικές διαδικασίες ίδρυσης αφορούν την εγγραφή στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.  Η διαδικασία ίδρυσης είναι απλή , (δύο  βήματα), περιγράφεται αναλυτικά στην Υ.Α 61621/δ5/2643/30-12-2016 (ΦΕΚ …………..) και περιλαμβάνει τα εξής:

1) Υποβολή αίτησης με συνημμένο το Καταστατικό και επιπλέον δικαιολογητικά (περιγράφονται στην Υ.Α και διαφέρουν ανάλογα με την κατηγορία του Φορέα). Η αίτηση και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται προς το παρόν σε έντυπη μορφή. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων, ώστε να απλοποιηθεί περαιτέρω  η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο.

2) Έναρξη εργασιών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ

Στις ουσιαστικές ενέργειες σχεδιασμού ανήκουν τόσο η προπαρασκευή διαφόρων επιχειρηματικών εργαλείων, όπως είναι η έρευνα αγοράς και το επιχειρηματικό σχέδιο, όσο και η κινητοποίηση και ενημέρωση των πιθανών εταίρων της με στόχο τη δημιουργία του αρχικού πυρήνα της επιχείρησης και την προσέλκυση και άλλων ατόμων ή φορέων που πιθανόν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν

Κείμενο - επιμέλεια: Τάσος Γιαννόπουλος

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)