to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Λεφτά στους διαδρόμους

Στους διαδρόμους του υπουργείου Εργασίας μοιράζονται 800άρια για εργασία λίγων ωρών σε 17 υπαλλήλους που βρίσκονται υπό την προστασία της γ.γ. του υπουργείου


φωτ. EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Λεφτά δεν υπάρχουν για εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά θα τους δώσουν το εξευτελιστικό food pass των 0,27 ευρώ ημερησίως. Λεφτά δεν υπάρχουν για τους χαμηλοσυνταξιούχους, που θα... βολευτούν με το επίδομα ακρίβειας των 250 ευρώ για να βγάλουν τις γιορτές. Αλλά στους διαδρόμους του υπουργείου Εργασίας μοιράζονται 800άρια για εργασία λίγων ωρών σε 17 υπαλλήλους που βρίσκονται υπό την προστασία της γ.γ. του υπουργείου Α. Στρατινάκη. 800 ευρώ, όπως ήταν το παλιό δώρο στο Δημόσιο πριν το κόψει η τρόικα των δανειστών, 800 ευρώ με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου.

Για ποια εργασία δόθηκαν αυτά τα χρήματα; Η γ.γ. του υπουργείου Εργασίας συγκρότησε μια «ομάδα έργου», η οποία είχε ως αντικείμενο «την αποπεράτωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την υπαγωγή των επιχειρήσεων θεάτρων, μουσικών σκηνών κ.λπ. στην οικονομική ενίσχυση για το 2021 και την τελική καταχώρησή τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη».

Το αστείο είναι ότι για την έξτρα εργασία της συγκεκριμένης ομάδας, που συγκροτήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου και ολοκλήρωσε το έργο της την επομένη, δηλαδή στις 15 Δεκεμβρίου, προβάλλεται ως αιτιολογία ότι «συνεδρίασε εκτός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών και εκτός του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση»! Την περάτωση του έργου, προκειμένου να καταβληθεί το 800άρι στους συγκεκριμένους 17 υπαλλήλους του υπουργείου, βεβαίωσε σύμφωνα με την ΚΥΑ η ίδια η γ.γ. του υπουργείου Εργασίας.

Δεν είναι μόνο ο απίστευτος και προκλητικός τρόπος με τον οποίο η γ.γ. του υπουργείου Εργασίας έκανε ένα «δώρο» σε λίγους φίλους και συνεργάτες της για μια εργασία που περιλαμβάνεται στα κανονικά και καθημερινά εργασιακά καθήκοντά τους στο υπουργείο. Είναι επιπλέον η καθεστωτική νοοτροπία. Σύστησε ειδική επιτροπή διάρκειας μίας ημέρας μόνο και μόνο για τους δώσει τα 800 ευρώ. Είναι η ίδια καθεστωτική νοοτροπία που έφτασε μέχρι τον γνωστό Φουρθιώτη προκειμένου να διαφημίσει το έργο της γ.γ. του υπουργείου. Είναι ακριβώς η ίδια καθεστωτική νοοτροπία που οδήγησε την ίδια και τον πρώην υπουργό Εργασίας στο φιάσκο του «σκόιλ ελικικού» των vouchers σε λίγους ημετέρους. Αυτή η καθεστωτική νοοτροπία μοιράζει χωρίς κανένα πρόβλημα 800άρια στους διαδρόμους του υπουργείου Εργασίας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)