to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:10 | 14.04.2021

Κοινωνία

Λεφτά για αστυνομικά οχήματα υπάρχουν: 141 ακόμα αυτοκίνητα πήρε η ΕΛΑΣ

Εν μέσω πανδημίας, αντί να έχει ρίξει όλες της τις δυνάμεις και τους πόρους στην ενίσχυση του συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση φρόντισε να προμηθεύσει την αστυνομία με ακόμα 141 νέα οχήματα «ελεύθερου χρωματισμού», τα οποία θα δοθούν σε υπηρεσίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης - Μες στο 2020, τη χρονιά του covid-19, το υπ. ΠροΠο πανηγυρίζει γιατί «υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή 1.453 νέων οχημάτων»...


Η ελληνική αστυνομία «πανηγυρίζει» σήμερα στο twitter, για την παραλαβή 141 ακόμα αυτοκινήτων, «ελεύθερου χρωματισμού» όπως αναφέρει άρα προφανώς προοριζόμενα για τις υπηρεσίες «ασφάλειας».

Τα αυτοκίνητα (μάρκας Peugeot, με εμπορική τιμή άνω των 18 χιλιάδων ευρώ το ένα) αγοράστηκαν «μετά από προμήθεια μέσω συγχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας», χωρίς να αναφέρεται το ποσοστό συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου και πόσα ακριβώς χρήματα κατέβαλε:

Την ώρα που μόλις πρόσφατα η κυβέρνηση ...θυμήθηκε να ενισχύσει (με τυμπανοκρουσίες και φιέστα Μητσοτάκη αξημέρωτα στο αμαξοστάσιο) τον στόλο των λεωφορείων με 40 οχήματα (που τα περισσότερα έβγαλαν βλάβες...), τα πανηγύρια της ΕΛΑΣ για το ότι «εντός του 2020 η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή 1.453 νέων οχημάτων, ενώ πρόσφατα παρελήφθησαν επιπλέον 45 οχήματα  και 53 φορτηγά οχήματα» δείχνουν ξεκάθαρα που ρίχνει βάρος η κυβέρνηση. 

Τα φορτηγά που πήρε η αστυνομία τον Μάρτιο του 2021

Από το δελτίο Τύπου για το «μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ», 13/12/2020

Aπό τις ...αγορές της ΕΛΑΣ τον Φεβρουάριο του 2021

Το δε συνολικό κόστος του «μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος» (που περιλαμβάνει και ατομικά είδη) στο οποίο αναφέρεται η ΕΛΑΣ, ξεπερνά τα 31 εκατ. ευρώ (όπως γράφει η ίδια στις 13 Δεκεμβρίου, χωρίς δηλαδή να υπολογίζονται οι μετέπειτα προμήθειες οχημάτων). Φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει ένα ζήτημα με την ιεράρχηση των αναγκών των κρατικών υπηρεσιών...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)