to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:17 | 11.11.2016

Πολιτισμός

Left βιβλίο: Το άρωμα των ταξιδιών

Της Ευγνίας Ηλιοπούλου, από τις εκδόσεις Εκάτη


(...Ο ήλιος σκάει μύτη πίσω από το βουνό και με χαιρετάει από μακριά ενώ η σελήνη μένει για λίγο και μετά αποχωρεί κάνοντάς μου νόημα ότι θα ξαναβρεθούμε το βράδυ. Το αεράκι, η ρυθμική, μονότονη βουή των κυμάτων και η απαλή επαφή με την άμμο με προτρέπουν να διώξω όλη την κακή ενέργεια και το παράπονο που έχω μαζέψει μέσα μου. Δίπλα μου χοροπηδάει το αφρόψαρο προσκαλώντας με σε αγώνα ταχύτητας. Οι συχνές ριπές αμμοθύελλας με τσιγκλάνε φιλικά γεμίζοντας τα ρουθούνια και τ’ αυτιά μου με άμμο, αλλά δεν με διώχνουν...

Γεια σου, ήλιε μου! Γεια σου, βασιλιά μου! Να είσαι πάντα καλά εκεί ψηλά που φέγγεις και μας προστατεύεις!...)

Η Ευγενία Α. Ηλιοπούλου γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Στην Ελλάδα ήρθε το 1980. Ο τραυματισμός του πατέρα της στον Εμφύλιο την ώθησε στο να ακολουθήσει το επάγγελμα του χειρουργού – η ίδια λέει ότι από εκείνον κληρονόμησε τη ροπή της προς τη συγγραφή.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Βουκουρεστίου (1973-1979) και παράλληλα μελετά λογοτεχνία, τέχνη και ιστορία των λαών. Ασχολήθηκε επίσης για πολλά χρόνια με τη μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και τη φωτογραφική τέχνη.

Ταξιδεύει συνεχώς σε διάφορες ηπείρους, για να γνωρίσει από κοντά λαούς και πολιτισμούς (Η.Π.Α., Αυστραλία, Χαβάη, Ινδία, Περού, Βολιβία, Χιλή, Κίνα, Αίγυπτος, Αργεντινή κ.ά.), καθώς δηλώνει από τη φύση της φιλέρευνη και λάτρης των νέων εμπειριών. Εργάζεται ως πλαστική χειρουργός και ασχολείται πολλά χρόνια με την τραυματολογία. Προσφέρει τις υπηρεσίες της εδώ και είκοσι οχτώ χρόνια στο ΕΣΥ, σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

Παράλληλα με την επιστημονική της δράση ανέπτυξε κα συγγραφική δραστηριότητα αρχικά στα ρουμανικά και μετά στα ελληνικά. Από το 1984 έως σήμερα έχει δημοσιεύσει πάνω από χίλια άρθρα σε εφημερίδες όπως: Απογευματινή της Κυριακής, Η Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην εφημερίδα Αυγή. Συνεργάζεται επίσης με το λογοτεχνικό περιοδικό ‛Οδός Πανός από το 1992, με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης (από το 2006) και την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία (από το 2004). Συμμετείχε στη συγγραφή ενός συλλογικού ιατρικού έργου με τίτλο Έγκαυμα, τι γίνεται μετά; (Επιστημονικές Εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε., 1977) και το λογοτεχνικό βιβλίο Γιατρέ μου! δεν είμαι καλά (Εκδόσεις Καυκάς, 2010).

Τίτλος:                                    «Το άρωμα των ταξιδιών»

Συγγραφέας:                          Ευγενία Ηλιοπούλου

Έτος 1ης Έκδοσης:                   2016

Διαστάσεις:                             17 x 24

Αριθμός Σελίδων:                 240 (Διακόσιες σαράντα).

Τιμή (χωρίς Φ.Π.Α.):                         24,00 €

Κατηγορία:                              Ταξιδιωτική λογοτεχνία

ISBN: 978-960-408-201-8

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)