to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Λατρεμένη ακροδεξιά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τον τόνο στη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν ο Γεωργιάδης και ο Σαμαράς. Ίσως όμως να μην έχουμε καταλάβει το βάθος αυτής της σχέσης και της συμπόρευσης...


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τον τόνο στην στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν ο Γεωργιάδης και ο Σαμαράς. Ίσως όμως να μην έχουμε καταλάβει το βάθος αυτής της σχέσης και της συμπόρευσης...

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και προσωπική επιλογή του αρχηγού (;) Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει σήμερα μια άλλη διάσταση της πολιτικής. Ο Άδωνις Γεωργιάδης εισάγει έναν νέο όρο στην πολιτική ανάλυση. Τη λατρεία!

Διαψεύδοντας μετά βδελυγμίας δημοσίευμα που τον θέλει να χωρίζει από τον Αντώνη Σαμαρά, ο Άδ. Γεωργιάδης τονίζει:

«Τι άλλο θα σκεφθούν να μου πουν και να μου γράψουν αναρωτιέμαι... στον Αντώνη Σαμαρά⁩ έχω πρώτον Ευγνωμοσύνη, δεύτερον Σεβασμό και τρίτον Λατρεία!»

Αυτή η... λατρεία είναι σημαντικό να αξιολογηθεί πολιτικά. Η επικράτηση της ακροδεξιάς γραμμής που κορυφώθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών καλά κρατεί. Η ακροδεξιά κατεύθυνση που κατάφερε να ενεργοποιήσει τα πλέον ακραία αντανακλαστικά δεν παρεκλίνει από τον στόχο, όσα κι αν λέγονται και γράφονται για τις εσωκομματικές αντιδράσεις στη Ν.Δ.

Ο υπαρχηγός Άδωνις δεν εισάγει απλώς έναν νέο όρο στο πολιτικό μας λεξιλόγιο, αλλά -δηλώνοντας τη... λατρεία του στον αρχηγό Σαμαρά- κάνει φανερό όχι μόνο σε μας αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στους πιθανούς αμφισβητίες ότι η «λατρεμένη ακροδεξιά» είναι παρούσα και κυρίαρχη στο κόμμα του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)