to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:12 | 06.04.2013

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Λαθροδημοσιογράφοι

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Μα πόσο φλώροι είναι επιτέλους αυτοί οι κουτόφραγκοι; Ασπάλακες, λιγούρηδες, χωρίς έρμα, χωρίς αξίες, χωρίς ιστορία. Γι' αυτό παθαίνουν όσα παθαίνουν, γι' αυτό έχει μολυνθεί το αίμα τους, το χρώμα του, το DNA τους. Ήταν χαλασμένοι από παλιά, εμείς το γνωρίζαμε κι όποτε μας δινότανε η ευκαιρία τούς κατατροπώναμε, στους Περσικούς Πολέμους, στις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το '21, το '40, το 2004. Το 2004 δύο φορές, και στο Γιούρο και στη Γιουροβίζιον.

Συγγνώμη για τον εθνικό οίστρο, αλλά η είδηση με τσίμπησε σαν μύγα: Το Associated Press, ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων στον κόσμο, απαγόρευσε στους δημοσιογράφους του να χρησιμοποιούν εφεξής τον όρο «παράνομος μετανάστης»! Τα ύστερα του κόσμου! Κι έχουνε και σκεπτικό οι λελέδες: Η λέξη παράνομος πρέπει, λέει, να χρησιμοποιείται για να περιγράφονται πράξεις και όχι άνθρωποι! Ε ρε Κασιδιάρης που σας χρειάζεται.

Να μην αφήσουμε τον εκφυλισμό να διαβεί τα αγιασμένα μας σύνορα! Σκέφτεστε τι έχει να γίνει αν κάποιο δικό μας ΜΜΕ λάβει απόφαση αντίστοιχη με εκείνη του Associated. Δεν φτάνει που θα τρωθεί το φρόνημα της φυλής, θα χάσει και η χειμαζόμενη τάξη των δημοσιογράφων μία από τις ελάχιστες απολαύσεις που της έχουν απομείνει. Λένε λαθραίος, λαθρομετανάστης, παράνομος, έκνομος και γιομίζει το στόμα τους. Με το που συλλαβίζει η Τρέμη το «λαθρό», γελάει μέχρι και το Van Cleef & Arpels που κοσμεί τα ταγέρ της. Ακόμη και όταν πνίγονται στο Αιγαίο, ακόμη και τότε λαθρομετανάστες τούς λένε. Τα παιδιά τους, που τα ξεβράζει το κύμα στις ακτές, παιδιά λαθρομεταναστών τα λένε κι αυτά.

Αμ το άλλο, που πάνε να μας φορέσουνε κολάρο οι ξένοι, ότι δηλαδή δεν είναι παράνομοι οι άνθρωποι αλλά οι πράξεις των ανθρώπων; Καλά, ρε σεις, ελληνική τηλεόραση δεν βλέπετε, εφημερίδες δεν διαβάζετε, ραδιόφωνα δεν ακούτε; Αν βλέπατε, θα γνωρίζατε ότιμ από τη στιγμή που ο άλλος έχει μπει παράνομα στη χώρα, ό, τι κάνει είναι εξ ορισμού παράνομο, ακόμη και η αναπνοή του, που λέει ο λόγος. Παράνομη η ύπαρξη, παράνομες κι οι πράξεις, διαβάστε λίγη Φιλοσοφία του Δικαίου, βρε Βασιβουζούκοι.

Κι αν βαριέστε να διαβάσετε, ακούστε τους δικούς μας, που με τη Φιλοσοφία του Δικαίου κοιμούνται, με τη Φιλοσοφία του Δικαίου ξυπνούν: Όταν ο δράστης είναι ξένος, λένε ο Αλβανός δολοφόνος, ο Πακιστανός βιαστής, ο Σομαλός κλέφτης, λες και η εθνικότητα είναι στοιχείο επιβαρυντικό. Όταν όμως ο δράστης είναι Έλλην, λένε ο 36χρονος δολοφόνος, ο 50χρονος βιαστής, ο 20χρονος κλέφτης, λες και η ηλικία είναι ντροπή.

Όχι, κύριοι, η ηλικία δεν είναι ντροπή! Εκτός κι αν είσαι 60χρονη παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

tags: ΜΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)