to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:17 | 30.11.2022

Κοινωνία

«Λάστιχο» οι εκπαιδευτικοί και στην Αχαΐα - Αίτημα για αύξηση των οδοιπορικών

Η ακρίβεια και η άνοδος του πληθωρισμού, που ταλανίζουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας, έχουν εντείνει σε μεγάλο βαθμό την μισθολογική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών. Ιδίως δε των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που διδάσκουν ακόμη και σε πέντε σχολεία εβδομαδιαίως και είναι υποχρεωμένοι να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους για τις ανάγκες της υπηρεσίας - Σχετική επιστολή της Α' ΕΛΜΕ Αχαϊας φέρνουν στη βουλή


Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσαν με πρωτοβουλία του Κώστα  Μάρκου και της Σίας Αναγνωστοπούλου 11 βουλευτές τηου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με την επιστολή της Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ με αντικείμενο τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών.

Με την επιστολή αυτή η Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ καταγγέλλει τη λογική του εκπαιδευτικού – «λάστιχο» που περιφέρεται από σχολείο σε σχολείο με εντολή της Υπηρεσίας και υποβάλλει τα αιτήματά της προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Είναι σαφές ότι η ακρίβεια και η άνοδος του πληθωρισμού, που ταλανίζουν μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, έχουν εντείνει σε μεγάλο βαθμό την μισθολογική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών. Ιδίως δε των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που διδάσκουν ακόμη και σε πέντε σχολεία εβδομαδιαίως και είναι υποχρεωμένοι να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη κάθε εβδομάδα για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους  για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Για το λόγο αυτό το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει σε άμεση αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών σε εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υποχρεώσεις, αλλά και να μεριμνήσει για την καταβολή των οδοιπορικών σε μηνιαία βάση.

Η αναφορά προς την υπουργό Παιδείας με την επιστολή της Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών:

Οι βουλευτές Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία] Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως αναφορά την Επιστολή της Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ σε σχέση με τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών.

Με την επιστολή της αυτή, η Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ καταγγέλλει τη λογική του εκπαιδευτικού – «λάστιχο» που περιφέρεται από σχολείο σε σχολείο με εντολή της Υπηρεσίας και απαιτεί:

Να μην υπηρετεί κανένας εκπαιδευτικός σε περισσότερες από δύο σχολικές μονάδες και να καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης.
Να μην υποχρεώνεται ο εκπαιδευτικός να μετακινηθεί από το ένα σχολείο στο άλλο εντός της ίδιας ημέρας. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί, να προβλέπεται ικανός χρόνος για τη μετάβασή του από τη μία σχολική μονάδα στην άλλη και η Υπηρεσία να αναγνωρίσει ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός βρίσκεται στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα σε υπηρεσία.
Την αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών για εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υποχρεώσεις (επιτηρήσεις πανελλαδικών εξετάσεων, βαθμολογικά κέντρα κλπ).
Την άμεση καταβολή των οδοιπορικών σε μηνιαία βάση και όχι δύο φορές τον χρόνο, όπως γίνεται σήμερα.
Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της Επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και για την ενημέρωσή μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)