to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:54 | 01.07.2020

Κοινωνία

ΛΑΡΚΟ: Τους απέλυσαν στο «παρά πέντε» αλλά υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο

Με δυναμικό τρόπο οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διεκδικούν την ανάκληση τριών απολύσεων εργολαβικών που έγιναν λίγο πριν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι συμπληρώσουν έναν χρόνο δουλειάς και αποκτήσουν τα δικαιώματα που απορρέουν από τη χρονική διάρκεια της σύμβασής τους


Με κατάληψη στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, σήμερα το πρωί (Τετάρτη 1/7/20), απάντησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης στις απολύσεις (παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις της κυβέρνησης) τριών συναδέλφων τους από την εργολαβία της «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ», λίγο πριν αυτοί συμπληρώσουν ένα χρόνο δουλειάς και αποκτήσουν τα δικαιώματα που απορρέουν από τη χρονική διάρκεια της σύμβασής τους.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την ανάκληση των απολύσεων και καταγγέλλουν ότι οι 3 απολύσεις έγιναν με εντολή του ειδκού εκκαθαριστή προκειμένου να μην «επιβαρυνθεί» η ΛΑΡΚΟ με... 4.000 ευρώ (τόσο «κοστίζουν» τα δικαιώματα των τριών εργαζόμενων). 

Η κατάληψη που ξεκίνησε στην αλλαγή της πρωινής βάρδιας μετά από απόφαση που έλαβαν οι εργαζόμενοι εκείνη την ώρα, έληξε λίγες ώρες αργότερα και και ανάγκασε τη διοίκηση να δεχτεί συνάντηση με το σωματείο.

Στην περίπτωση που δεν ανακληθούν οι απολύσεις εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε συνέλευση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ»: Μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)

(οι ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών εκπροσώπων προς τους εργαζόμενους, την Τρίτη 30/6)

Αγωνία για το μέλλον

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει θέσει την εταιρεία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία και οι περίπου 1.200 εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν βρεθεί σε καθεστώς απόλυτης εργασιακής ανασφάλειας ενώ, όπως καταγγέλλουν, τους οφείλονται δεδουλευμένα και όσοι αποχώρησαν πριν αναλάβει ο εκκαθαριστής δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις που προβλέπονται.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής παρεμβαίνει στην οικονομική δραστηριότητα μονομερώς, εις βάρος των εργαζομένων, σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατη ερώτησή τους στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι το ίδιο έχει πράξει και για την υπόθεση της ΛΑΡΚΟ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν ποια μέτρα έχουν ληφθεί ώστε να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, να διασφαλιστούν οι θέσεις και οι όροι εργασίας τους, να λάβουν όσοι αποχώρησαν την οφειλόμενη αποζημίωση. Ζητούν, επίσης, ενημέρωση για την κατάσταση υγιεινής και ασφάλειας στη ΛΑΡΚΟ και για το πώς αυτή ελέγχεται ιδιαίτερα στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην εταιρεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)