to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 01.06.2020

Κοινωνία

ΛΑΡΚΟ: Κατάληψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

H κατάληψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων και της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για τις επιπτώσεις απο τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση.


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, καθώς σήμερα Δευτέρα 1 Ιουνίου, από τις 7 το πρωί τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιούν κατάληψη στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αντιδρώντας δυναμικά στο ξεπούλημα  – λουκέτο της εταιρείας και τις μαζικές απολύσεις που μεθοδεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.     

H κατάληψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων και της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για τις επιπτώσεις απο τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση. Κατα τη διάρκεια της κατάληψης παραβρέθηκαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτο βήμα στο σχέδιο απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ η αντεργατική μεθόδευση κυβέρνησης – ειδικού εκκαθαριστή για τη συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων, κάτι που σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις. Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων θα κλιμακωθούν με μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, πιθανότατα στις 13 Ιουνίου.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, τονίζεται ότι η εταιρεία αυτή τη στιγμή δεν παράγει, παρότι υπάρχουν συμβόλαια με τους πελάτες της και η ζήτηση είναι συνεχώς αυξανόμενη με αποτέλεσμα να χάνεται καθημερινά συνάλλαγμα πολλών εκατομμυρίων, σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο όπου οι επιπτώσεις της πανδημίας θα είναι τραγικές για την οικονομία. Την ίδια στιγμή, ο Ειδικός Διαχειριστής έκρινε και υλοποίησε μισθολογικές μειώσεις στους εργαζόμενους με παντελώς άδικο, αυθαίρετο και εμπαθή τρόπο οι οποίες αγγίζουν το διπλάσιο ποσοστό από το προβλεπόμενο 25% της τροπολογίας Α21.Ν4664/20. «Στόχος τους είναι να εξωθήσουν τους εργαζόμενους στα άκρα και εν συνεχεία να τους ρίξουν την ευθύνη της αποτυχίας τους», τονίζουν τα σωματεία. «Αντί να αξιοποιήσουν τα 35 εκατομμύρια που προβλέπονται από την Τροπολογία για τη μεγιστοποίηση του τιμήματος πώλησης, τα σπαταλούν άσκοπα προσλαμβάνοντας δικούς τους ανθρώπους με παχυλούς μισθούς αντί να αξιοποιήσουν το υπάρχον έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της ΛΑΡΚΟ. Λειτουργούν χωρίς διαφάνεια σε κρίσιμες υπηρεσίες για τη λειτουργία της εταιρείας (οικονομικές, μισθολογικές, προμηθειών κλπ), χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

tags: ΛΑΡΚΟ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)