to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:47 | 31.03.2016

Κοινωνία

Λάρισα: Τα προβλήματα των γυναικείων συνεταιρισμών στο επίκεντρο συνάντησης στην περιφέρεια Θεσσαλίας

Η διακίνηση και η προώθηση των προϊόντων στην αγορά και η πιστοποίηση του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής προϊόντων, ώστε να φέρουν συγκεκριμένη ετικέτα προέλευσης, είναι δυο βασικά ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες οι οποίες δραστηριοποιούνται μέσω γυναικείων συνεταιρισμών.


Τα παραπάνω αποτελούν τις δυο βασικές διαπιστώσεις συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της περιφέρειας Θεσσαλίας στην Λάρισα μεταξύ εκπροσώπων γυναικείων συνεταιρισμών του νομού και εκπροσώπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μίας συνάντησης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ανάλογων δράσεων που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με στόχο να σταθεί αρωγός στο έργο των γυναικείων συνεταιρισμών προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και στον συγκεκριμένο τομέα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος του υπουργείου η οποία ενημέρωσε τις εκπροσώπους γυναικείων συνεταιρισμών στην Λάρισα, Ελένη Τσιομίδου, οι συναντήσεις αυτές έχουν ακόμη ως στόχο τη διερεύνηση των προβλημάτων και των αναγκών των γυναικείων συνεταιρισμών με στόχο την υποβοήθησή τους μέσα από δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Εθνικής και Τοπικής εμβέλειας (Ομάδες Τοπικής Δράσης).

Όσον αφορά το ζήτημα της διακίνησης και προώθησης των προϊόντων στην αγορά, που αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα, υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ή και να ενημερωθούν καλύτερα γι’ αυτά οι ενδιαφερόμενες. Τα προβλήματα αυτά έχουν να κάνουν με τα δίκτυα διανομής, τη διαφήμιση των προϊόντων, τη διακίνηση των πληροφοριών γύρω από αυτά και τη συστηματική προβολή τους όπως και με θέματα εκπαίδευσης και οργάνωσης.

Στο ζήτημα της πιστοποίησης του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής προϊόντων υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν και όπως ανέφερε η κ. Τσιομίδου, το υπουργείο έχει την υποχρέωση να εξετάσει το ζήτημα.

Οι πληροφορίες αλλά και οι παρατηρήσεις που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, τόσο από τις εκπροσώπους γυναικείων συνεταιρισμών ανά την Ελλάδα όσο και από φορείς ανά περιφέρεια, αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο, όπως παρατήρησε η εκπρόσωπος του ΥΠΑΑΤ, έτσι ώστε να γίνουν και θεσμικές παρεμβάσεις εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο αλλά και να υπάρξει μία συνολική καταγραφή και αποτίμηση της εικόνας που επικρατεί σε όλες τις περιφέρειες. Στόχος, με την καλύτερη δυνατή διαχείριση και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις να στηριχτούν οι γυναικείοι συνεταιρισμοί και τα αποτελέσματα να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)