to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:34 | 06.07.2017

Κοινωνία

Λάρισα: Εγκρίθηκε νέος εξοπλισμός για το Παν. Νοσοκομείο ύψους 1,3 εκατ. ευρώ

Νέος εξοπλισμός για τα χειρουργεία και την αναισθησιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ.ευρώ, εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020.


Ο κ. Αγοραστός σε δήλωση του τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η αιρετή Περιφέρεια στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι «η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της».

«Με τα νέα μηχανήματα βελτιώνουμε την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και συντελούμε στην αρτιότερη λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Η ευθύνη του νοσοκομείου είναι πλέον να τρέξει γρήγορα τις διαδικασίες για την εγκατάσταση του εξοπλισμού αλλά και την προμήθεια του υπόλοιπου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας, ο εξοπλισμός για τα χειρουργεία αφορά προβολείς χειρουργείου τεχνολογίας LED, χειρουργικές τράπεζες γενικής χειρουργικής με τον εξοπλισμό τους, χειρουργικές διαθερμίες, πλυντήριο υποδημάτων χειρουργείου, φορεία μεταφοράς ασθενών, τραπέζια εργαλειοδότησης, στεγνωτήριο χειρουργικών εργαλείων και πλυντήρια χειρουργικών εργαλείων.

Παράλληλα, ο εξοπλισμός για την αναισθησιολογική κλινική του Π.Γ.Ν. Λάρισας αφορά μηχανήματα κυρίως για την κάλυψη νέων αναγκών, αλλά και για την αντικατάσταση εξοπλισμού πεπαλαιωμένης τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να αντικατασταθούν αναισθησιολογικά μηχανήματα, μόνιτορ αιμοδυναμικής παρακολούθησης και ένας απινιδωτής με νέα σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)