to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Λαός και Κολωνάκι

Ο Κ. Μητσοτάκης δημιούργησε ένα πολιτικό πρόβλημα στον εαυτό του που θα τον συντροφεύει μέχρι τις επόμενες κάλπες


Δύο με τρεις μονάδες. Αυτό είναι το μετρημένο εκλογικό κόστος που είχε για την κυβέρνηση η ημερήσια εκδρομή στην Πάρνηθα.  Άγνωστο, αλλά υψηλό, παραμένει το προσωπικό κόστος (ηθικό, πολιτικό κ.λπ.) που έχει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαχείριση της «υπόθεσης Πάρνηθα».

Ο πρωθυπουργός έκανε το λάθος να αντιμετωπίσει εξουσιαστικά το λάθος του. Επέλεξε να μην ζητήσει συγγνώμη, να μην παραδεχτεί ότι οφείλει απολογία στους πολίτες που τους έκλεισε στα σπίτια τους ενώ αυτός παίρνει τα βουνά και συμπεριφέρεται ως οι νόμοι να μην τον αφορούν. Τους είπε «έτσι είναι, έτσι θα είναι και θα το φάτε». Με τον τρόπο αυτό εξαντλεί το πολιτικό του κεφάλαιο, το οποίο θα είχε αυξήσει κατακόρυφα αν είχε πει μια συγγνώμη.  Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.

Πλέον, ακόμη κι αν απολογηθεί, θα είναι υπό το καθεστώς της πίεσης που του δημιούργησε ο Αλέξης Τσίπρας με την παρέμβασή του την Πέμπτη, τα κοινωνικά δίκτυα και ελάχιστα μέσα ενημέρωσης, επομένως δεν θα έχει τη θετική πολιτική επίδραση που θα ήθελε. Η συγγνώμη πλέον είναι καμένο χαρτί.

Γι’ αυτό και αποσύρθηκε προσωρινώς ο Κ. Μητσοτάκης από τη διαχείριση της πανδημίας. Γι’ αυτό και δεν έκανε το διάγγελμα για τη θετική στροφή στην πανδημία, όχι από την ευγενική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα στις τρεις συνεδριάσεις της Ολομέλειας, στις δώδεκα συνεδριάσεις των Επιτροπών και σε περίπου εκατό ομιλίες έθεσε δύο φορές το πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

Ο Κ. Μητσοτάκης δημιούργησε ένα πολιτικό πρόβλημα στον εαυτό του που θα τον συντροφεύει μέχρι τις επόμενες κάλπες (πιθανότατα το πρώτο εξάμηνο του 2021): τον διαχωρισμό από τους ψηφοφόρους του. Ακόμη και οι δικοί του δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον χαβαλέ. Πολύ περισσότερο οι συντηρητικοί ψηφοφόροι, που είναι η συντριπτική βάση της Ν.Δ. και δεν αντέχουν ο αρχηγός τους να είναι «γιόλο».

Τόσο η εκδρομή στην Πάρνηθα όσο και η πολιτική διαχείρισή της επιβεβαίωσαν ότι ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ (Μαξίμου, υπουργοί και λοιποί παρατρεχάμενοι) απέχουν από την καθημερινότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός. Είναι εξουσία και εκπρόσωποι μιας ελίτ που θεωρεί κληρονομικό δικαίωμα τη διακυβέρνηση της χώρας. Τώρα κάθε φορά θα του λένε «Πάρνηθα».

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)