to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Λαμπιόνια στα παγκάκια...

Περιμένω και φέτος τα επετειακά και δακρύβρεχτα αφιερώματα για τα Χριστούγεννα των αστέγων, των φτωχών και των απόκληρων που στοιχειώνουν τις συνειδήσεις του φιλοθεάμονος κοινού.


Αυτά με την αργόσυρτη κίνηση της κάμερας και την μελαγχολική μουσική συνοδεία που υγραίνουν το βλέμμα της σιδηράς παρουσιάστριας. Με λέξεις κλισέ η διαφημιζόμενη φιλανθρωπία των ημερών, στολισμένη με χριστουγεννιάτικες γιρλάντες θα μας καλέσει και φέτος να υλοποιήσουμε με το υστέρημά μας τις ιδέες των αστραφτερών εμπνευστών τους. Κοσμικές κυρίες, χαμογελαστοί ηθοποιοί, υψηλά αμειβόμενοι τηλεοπτικοί αστέρες και ποδοσφαιριστές θα μας παροτρύνουν να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και να ενισχύσουμε τις φιλάνθρωπες ιδέες τους.

Για τα παιδιά που πεινάνε, για τους άστεγους που κρυώνουν, για τους άνεργους που υποφέρουν. Όλοι για όλους και όλα στο πνεύμα των Χριστουγέννων που πλησιάζουν απειλητικά. Κι εμείς θα τρέξουμε να καταθέσουμε το φιλοδώρημα, θα στολίσουμε με χρωματιστά λαμπάκια τα παγκάκια και τα χαρτόκουτα των αστέγων. Θα γεμίσουμε με μια χούφτα χρυσόσκονη τα πιάτα των νηστικών. Υπό την αυστηρή προϋπόθεση όμως, να μην αναρωτηθεί κανείς πως βρέθηκαν αυτές οι υπάρξεις στη δίνη της ανθρωπιστικής λαίλαπας. Ελέησε και μη ερεύνα είναι το δόγμα της χριστουγεννιάτικης υποκρισίας, που πασπαλισμένη με μπόλικη χρυσόσκονη δήθεν ανθρωπισμού και συμπαράστασης αρμονικά προσαρμοσμένη στο πνεύμα των ημερών, θα ξεφτίσει όταν τα πολύχρωμα λαμπιόνια σβήσουν.

Όταν περάσουν οι «άγιες μέρες» και οι φιλάνθρωποι επιστρέψουν στην δική τους καθημερινότητα με την συνείδηση τους ήσυχη, τα παιδιά θα συνεχίσουν να πεινάνε, οι άστεγοι θα συνεχίσουν να κρυώνουν και οι άνεργοι θα συνεχίσουν να υποφέρουν ως τα Χριστούγεννα του 2014 όταν ανάψουν και πάλι τα πολύχρωμα λαμπιόνια των bazaar και των εκδηλώσεων.

Μόνο να ξέρετε πως τα επόμενα Χριστούγεννα θα χρειαστείτε ακόμη μεγαλύτερη δόση φιλανθρωπίας έχοντας να αντιμετωπίσετε τις στρατιές των ξεσπιτωμένων που θα αφήσουν πίσω τους οι πλειστηριασμοί. Και τότε θα χρειαστείτε περισσότερα λαμπιόνια για να στολίσετε τα παγκάκια των αστέγων. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)