to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:04 | 11.09.2013

Κοινωνία

Λαϊκή συνέλευση στη Λάρυμνα για τη ΛΑΡΚΟ

Την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2013 στην παραλία της Λάρυμνας και ώρα 19.30 το απόγευμα, μετά από κάλεσμα του Δήμου ΛΟΚΡΩΝ θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Λάρυμνας,προκειμένου να γίνει ενημέρωση και να παρθούν αποφάσεις σχετικά με τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις που αφορούν την ΛΑΡΚΟ.


Ο Δήμος ΛΟΚΡΩΝ  εκφράζοντας την απόλυτη πεποίθηση  ότι η τύχη της ΛΑΡΚΟ είναι συνυφασμένη όχι μόνο με την επιβίωση των εργαζομένων της  αλλά και  όλων των κατοίκων της ευρύτερης  περιοχής που δραστηριοποιείται, καταδεικνύει ότι ο αγώνας των εργαζόμενων, στους οποίους έχει συμπαρασταθεί με  όλες του τις δυνάμεις, δεν αφορά μόνο αυτούς αλλά ολόκληρη την κοινωνία .

Η ΛΑΡΚΟ είναι μια ιστορική εταιρία από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας μας που έχει στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία  για πάνω από 2 γενιές και μόνο τα εξερευνημένα κοιτάσματα φθάνουν τουλάχιστον για μια γενιά ακόμη και η αξία τους ξεπερνά τα 20 δις Με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες. Μια μεταλλευτική βιομηχανία ,διαχρονικά κερδοφόρα ,που δεν έχει επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο ούτε με ένα ευρώ ,μοναδική στην Ευρώπη και από τις πρώτες σε παγκόσμιο επίπεδο, που  παράγει αξιοποιώντας δική της πρώτη ύλη. Είναι δημόσια περιουσία και ανήκει στον Λαό της. Είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας που - εδώ και μισό αιώνα - στηρίζει την Εθνική Οικονομία  εισάγοντας καθημερινά ξένο συνάλλαγμα της τάξεως του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Δυστυχώς αυτός ο ιστορικά βιομηχανικός κολοσσός  , αντί να  αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης απέναντι στην κρίση που μαστίζει την ελληνική οικονομία ,έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και από την μεριά της Κυβέρνησης αντιμετωπίζεται απαξιωτικά  προκειμένου να ξεπουληθεί.

Αν δεν παρθούν άμεσα πολιτικές αποφάσεις στήριξης της ΛΑΡΚΟ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την προοπτική της με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία.,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013.

tags: ΛΑΡΚΟ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)