to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:24 | 22.01.2017

Πολιτική

Λ. Κρέτσος: Ταχύτατα αναπτυσσόμενος ο κλάδος των video games και η Ελλάδα οφείλει να πρωταγωνιστήσει

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 5ο Global Game Jam Athens, το οποίο συνδιοργάνωσαν η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και η Gifted Hellas στο Ζάππειο Μέγαρο.


Το Global Game Jam είναι μια παγκόσμια διοργάνωση που στόχο έχει να προάγει την καινοτομία και τον πειραματισμό στη διαδικασία ανάπτυξης παιχνιδιών, προωθώντας ταυτόχρονα την έννοια της συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών επαγγελματιών αλλά και οποιουδήποτε θελήσει να πειραματιστεί με τον σχεδιασμό παιχνιδιών. Έτσι, και φέτος, δημιουργοί παιχνιδιών (game developers) συγκεντρώθηκαν και ανέπτυξαν παιχνίδια (video games, επιτραπέζια, παιχνίδια δρόμου, εκπαιδευτικά παιχνίδια) στη βάση ενός κοινού θέματος.

 

Κατά το κλείσιμο της φετινής διοργάνωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την ομάδα της Gifted Hellas, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την 2η επιτυχημένη χρονιά στήριξης της εκδήλωσης από τη ΓΓΕΕ. Ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι ο κλάδος των video games είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος επιχειρηματικά και η Ελλάδα οφείλει να πρωταγωνιστήσει και εκεί καθώς διαθέτει ικανότατα νέα μυαλά στον χώρο που μπορούν να βοηθήσουν στην προσέλκυση επενδύσεων. Επίσης, προανήγγειλε τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ για τα παιχνίδια το οποίο θα διοργανώσει η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μέσα στο τρέχον έτος, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας «θερμοκοιτίδας» της βιομηχανίας των παιχνιδιών στην Ελλάδα.

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι εκτός από την Αθήνα, τοπικά Global Game Jams θα διοργανωθούν φέτος στην Πάτρα και την Καστοριά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)