to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 24.10.2019

πηγή: newpost.gr

Πολιτική

Λ. Κρέτσος: «Ρουσφέτια με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής - Η κυβέρνηση εξαγοράζει τηλεοπτικό χρόνο και στήριξη»

Το "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο είναι ένα πλυντήριο με τροπολογίες τελευταίας στιγμής που κάνουν ρουσφέτια και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν διάφορα μικροσυμφέροντα. Αυτό όμως αφορούν πόρους που θα μπορούσαν να έχουν μεταφερθεί στην πραγματική οικονομία και να έχουν πολύ υψηλή, πολλαπλασιαστική και προστιθέμενη αξία συνολικά για την οικονομία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Λ. Κρέτσος μιλώντας στον Alpha 98.9


Τις ρυθμίσεις για την οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων σχολίασε ο Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για τις τροπολογίες στην υπουργική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ. «Το κράτος πρέπει να στηρίζει επιχειρήσεις που είναι υγιείς. Που σέβονται τους κανόνες του ανταγωνισμού, που σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα και πρέπει να μεταφέρει πόρους εκεί όπου πραγματικά ο ρυθμός ανάπτυξης είναι μεγάλος, όπως αυτός της ψηφιακής τεχνολογίας.

Το νομοσχέδιο είναι ένα πλυντήριο με τροπολογίες τελευταίας στιγμής που κάνουν ρουσφέτια και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν διάφορα μικροσυμφέροντα. Αυτό όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι αφορούν πόρους που θα μπορούσαν να έχουν μεταφερθεί στην πραγματική οικονομία και να έχουν πολύ υψηλή , πολλαπλασιαστική και προστιθέμενη αξία συνολικά για την οικονομία», τόνισε ο Λ. Κρέτσος.

Για την κρατική ενίσχυση των εφημερίδων ακόμα κι αν δεν έχουν προβεί στη ρύθμιση των οφειλών τους: «Αυτό είναι ένα ρουσφέτι και μια ενθάρρυνση όσων επιχειρηματιών δεν θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στην εφορία και δεν θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν πληρώνουν τους εργαζομένους και αυτούς τους επιχειρηματίες στον χώρο του έντυπου Τύπου, έρχεται να τους επιβραβεύσει αυτό το υποτιθέμενο, αναπτυξιακό σχέδιο».

Για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο: «Πρόκειται για την τροποποίηση μια υπουργικής απόφασης που είχε βγει τον Ιούνιο, την οποία υπέγραψα εγώ και ο κ. Χουλιαράκης. Ένα πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων εφημερίδων, πανελλαδικής κυκλοφορίας. Είχε προηγηθεί μία άλλη απόφαση η οποία καθόριζε ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα ενίσχυσης των περιφερειακών εφημερίδων για 4 χρόνια, συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ και ήρθε και ένα άλλο πρόγραμμα 6 εκατ. ευρώ για τις πανελλαδικές εφημερίδες, διότι δεν μπορέσαμε να το επεκτείνουμε χρονικά περισσότερο γιατί είχαμε πρόβλημα με τις κρατικές ενισχύσεις. Έρχεται η κυβέρνηση να αλλάξει την υπουργική απόφαση και να πει είτε χρωστάτε είτε όχι, μπορείτε να ενταχθείτε στο πρόγραμμα ενίσχυσης των εφημερίδων. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη ρύθμιση που δείχνει την παλαιοκομματική αντίληψη της κυβέρνησης».

«Τέσσερις μήνες τώρα στον χώρο των media έχουμε δει συγκεκριμένες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση. Έχουμε δει πρόεδρο της ΕΡΤ τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΝΔ.  Έχουμε δει την ΕΡΤ να χάνει το φιλέτο με τις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις, έχουμε την ισχυροποίηση του Βαγγέλη Μαρινάκη μέσα από την εξαγορά της Nova, με το κούρεμα των δανείων, χωρίς καμία παρέμβαση για το αν παραβιάζονται θέματα ανταγωνισμού στην τηλεοπτική και ποδοσφαιρική αφορά. Έχουμε στο αναπτυξιακό νόμο τη δυνατότητα να επιδοτούνται εκπομπές αλλά και διανομή και μίσθωση προγράμματος και τώρα έχουμε την επιδότηση των εφημερίδων σε επιχειρήσεις που δεν τηρούν βασικούς κανόνες όσον αφορά στην υγιή επιχειρηματικότητα.

«Έχουμε δει πρόεδρο της ΕΡΤ τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΝΔ.  Έχουμε δει την ΕΡΤ να χάνει το φιλέτο με τις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις, έχουμε την ισχυροποίηση του Βαγγέλη Μαρινάκη μέσα από την εξαγορά της Nova...»

Αυτό το πράγμα γίνεται για να αγοράσουν υποστήριξη, η κυβέρνηση και τα στελέχη της από τα ΜΜΕ. Από την ασυμμετρία που είχαμε στα media, στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, αυτή τη στιγμή έχουμε πολλές φορές και την εξαφάνιση. Η κυβέρνηση θέλει να εξαγοράσει τηλεοπτικό χρόνο και στήριξη», πρόσθεσε ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών.

Για το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς φέραμε ένα πρόγραμμα για να στηρίξουμε τις εφημερίδες και εκείνοι τροποποιούν τις αποφάσεις για να στηρίξουν συμφέρονται. Εμείς προχωρήσαμε στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, φέραμε κανόνες διαφάνειας στην κρατική διαφήμιση, υπεραμυνθήκαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο των δικαιωμάτων των εκδοτών και των δημοσιογράφων απέναντι στους κολοσσούς και τους γίγαντες του διαδικτύου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)