to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:49 | 19.10.2016

Πολιτική

Λ. Κρέτσος: Πρόθεση της κυβέρνησης να επανακατατεθεί η τροπολογία Παππά

Ο γ.γ. Ενημέρωσης κάλεσε επίσης την ΝΔ να ανταποκριθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης


«Αν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τηλεοπτικό καθεστώς» ανέφερε στα “Παραπολιτικά 90,1” ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την όποια απόφαση της Δικαιοσύνης και αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός θα επιστραφούν τα χρήματα της πρώτης δόσης στους υπερθεματιστές.

Ο Λ. Κρέτσος τόνισε πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης δεν πρέπει να υπάρχει. Ανέφερε ακόμη ότι είναι λυπηρό να εκφοβίζονται δημόσιοι λειτουργοί και κάλεσε όλους να αφήσουν τη δικαιοσύνη στο απυρόβλητο να κάνει τη δουλειά της.

Ο γ.γ. Ενημέρωσης εκτίμησε πως με την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν άλλαξε τίποτα. Σημείωσε πως είναι μια μάχη που θα δώσει η κυβέρνηση, λέγοντας πως ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι συμβατό με το Σύνταγμα.

Σε ό,τι αφορά την τροπολογία που προβλέπει τη διακοπή λειτουργίας σε πέντε ημέρες για τα κανάλια που δεν έχουν λάβει άδεια, ο γ.γ. Ενημέρωσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα την επανακαταθέσει. Κάλεσε επίσης την ΝΔ να ανταποκριθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ο Λ. Κρέτσος είπε τέλος πως η κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εξηγώντας πως το κράτος έχει αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει και έχει την πολιτική βούληση για συναίνεση σε βασικά ζητήματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)