to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:27 | 24.10.2016

Πολιτική

Λ. Κρέτσος: Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Η Πολιτεία δεν σταματάει με μία απόφαση δικαστηρίου, τόνισε ο γενικός γραμματέας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, καταπολεμώντας τα φαινόμενα διαπλοκής.


«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στον ελληνικό λαό ότι θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος στον ραδιοφωνικό σταθμό «NORTH» της Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας την πιθανότητα η συνεδρίαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά. Σημείωσε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση θα γυρίσουμε στο καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα, ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να βάλει τάξη στο τοπίο και αυτό θα πράξει εκ νέου με άλλες πρωτοβουλίες, καθώς δεν είναι μόνο η διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών, είναι η διάθεση διαφημιστικού χρόνου και γενικότερα η εύρυθμη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις όποιες αποφάσεις του ΣτΕ αλλά δεν θα σιωπήσει, ο Λ. Κρέτσος είπε πως «ο καθένας εκφράζει και τις δικές του απόψεις επί των αποφάσεων» και τόνισε ότι αυτή την «ιδιότυπη νομιμοφάνεια» που κράτησε 27 χρόνια η κυβέρνηση δεν θα την ανεχθεί, χαρακτηρίζοντας τον νόμο Παππά τον πιο φιλικό ως προς το ΕΣΡ, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την αρνητική στάση της ΝΔ ως προς τη συγκρότησή του. Προσέθεσε ότι αν τελικά ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός το Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα της πρώτης δόσης που κατέθεσαν οι τέσσερις υπερθεματιστές, στερώντας έτσι τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν για κοινωνικές πολιτικές προς όφελος του λαού.

Η Πολιτεία δεν σταματάει με μία απόφαση δικαστηρίου, συνέχισε ο γενικός γραμματέας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, καταπολεμώντας τα φαινόμενα διαπλοκής.

Μίλησε για παραβίαση του Συντάγματος η οποία κρατά για δεκαετίες, με ένα κλειστό κλαμπ επιχειρηματιών να λυμαίνονται δημόσιες συχνότητες, με αποκορύφωμα όλο αυτό να γίνεται και τσάμπα. Χαρακτήρισε αεροπειρατεία τον διαγωνισμό της DIGEA, ενώ το όλο σκηνικό βοηθούσε τους επιχειρηματίες να εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντά τους, τόνισε ο Λ. Κρέτσος.

Μιλώντας για τους εργαζόμενους στα κανάλια, είπε ότι στον διαγωνισμό της κυβέρνησης υπάρχει ξεκάθαρη μέριμνα για τους εργαζόμενους, ενώ δήλωσε ότι τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «χρωστούν στη διαπλοκή» τη στιγμή που η αγορά στον χώρο εδώ και καιρό «στενάζει» με συνεχιζόμενη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο. Εμείς βάλαμε ελάχιστο αριθμό εργαζομένων 400 ατόμων πλήρους απασχόλησης, είπε ο κ. Κρέτσος.

Για όσους σταθμούς δεν λάβουν άδεια είπε ότι αυτοί θα μπορούν να εκπέμπουν από άλλες πλατφόρμες, είτε συνδρομητικές, είτε να παράγουν περιεχόμενο και να το πωλούν, είτε μέσω διαδικτύου.

Κλείνοντας, ο Λ. Κρέτσος είπε ότι ο διαγωνισμός φέρνει μια νέα επενδυτική πνοή, ενώ θα συνδυαστεί και με άλλες δράσεις, όπως η έκπτωση φόρου για την τηλεοπτική παραγωγή, ώστε να προσελκυθούν ξένες παραγωγές και να ενδυναμωθεί ο χώρος των παραγωγών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)