to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:49 | 05.10.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Λ. Κρέτσος: Να πάρει θέση η... «φωνή του καναλάρχη», η Νέα Δημοκρατία

Η στάση των καναλαρχών είναι γνωστή εδώ και 30 χρόνια, θέλουν δωρεάν ένα δημόσιο αγαθό, τις ραδιοσυχνότητες, το μεγάλο θέμα σήμερα είναι να πάρει θέση η φωνή του καναλάρχη, η Νέα Δημοκρατία, να πει εάν υποστηρίζει τις προσφυγές κατά αποφάσεων του ΕΣΡ, είπε ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


 Τότε αγαπούσαν τις Ανεξάρτητες Αρχές, σήμερα διαφωνούν ακόμη και όταν βγάζουν ομόφωνη απόφαση, σημείωσε.

«Μιλάμε για μία πάγια συμπεριφορά 30 χρόνων, οι καναλάρχες θέλουν να απολαμβάνουν εντελώς δωρεάν ένα δημόσιο αγαθό όπως το φάσμα των ραδιοσυχνοτήτων», είπε ο κ. Κρέτσος αναφερόμενος στην νέα προσφυγή των καναλαρχών και καναλιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να μην καθοριστεί αριθμός δημοπρατούμενων αδειών και αρχικό τίμημα στη διαδικασία της δημοπράτησης.
 
Το θέμα ωστόσο είναι «τι κάνουν οι δημόσιοι λειτουργοί, πώς αντιλαμβάνονται ένα σπάνιο δημόσιο πόρο. Εκεί η πολιτική ευθύνη βαραίνει όλους όσους διακυβέρνησαν ως το 2015, έχουν αφήσει βαθύ στίγμα, ένα ισχυρό αποτύπωμα ... το θέμα της διαπλοκής, το θέμα του να δίνουμε σε κάποιους ισχυρούς τη δυνατότητα να ελέγχουν όλη την σφαίρα των media και της πληροφορίας», υπογράμμισε.
 
Από το περασμένο Φθινόπωρο, «μέσα σε λίγες ημέρες από τη διαρροή της αρνητικής απόφασης του ΣτΕ όσον αφορά τον περυσινό διαγωνισμό, η κυβέρνηση λειτούργησε με σθένος και υπευθυνότητα, για να υπάρξει συμμόρφωση ... τροποποιήσαμε το νόμο, καταργήσαμε το άρθρο 2α ... δεν μπορώ να κατανοήσω σε τι διαφωνούν όλοι όσοι πέρυσι κατέθεταν κατά δεκάδες τα ασφαλιστικά μέτρα και τις αιτήσεις ακύρωσης, ουσιαστικά εξυμνώντας το ρόλο του ΕΣΡ. Τότε αγαπούσαν πάρα πολύ τις Ανεξάρτητες Αρχές, σήμερα διαφωνούν μαζί τους ακόμη και όταν βγάζουν μία ομόφωνη απόφαση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κρέτσος.
 
Όπως υπογράμμισε, «το μεγάλο θέμα σήμερα δεν είναι η στάση των καναλαρχών ... το θέμα είναι να πάρει θέση η φωνή του καναλάρχη ... η Νέα Δημοκρατία, να μας απαντήσει εάν υποστηρίζει αυτές τις προσφυγές των καναλαρχών εναντίον των αποφάσεων του ΕΣΡ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)