to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:58 | 16.07.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Λ. Κρέτσος: Ενοχλούνται επειδή αναγκάστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ να πληρώσουν για τις τηλεοπτικές άδειες

Για το πάρτι του μίσους, του ρεβανσισμού και της αντεκδίκησης από ΜΜΕ και επίσημα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μίλησε Στο Κόκκινο ο Λευτέρης Κρέτσος πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης


Για το πάρτι του μίσους, του ρεβανσισμού και της αντεκδίκησης από ΜΜΕ και επίσημα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μίλησε Στο Κόκκινο ο Λευτέρης Κρέτσος πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο οποίος τόνισε πως τα όσα γράφονται για δίωξη σε βάρος του είναι «μια είδηση που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα» και τόνισε «δεν διώκομαι για κακούργημα ούτε εγώ ούτε η επιτροπή, είναι στο στάδιο της προανάκρισης». 

Στον Νίκο Σβέρκο ο κ. Κρέτσος εξήγησε ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Αν χρειαστεί και στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα πάω όχι με φόβο, θα πάω με χαρά γιατί πραγματικά δεν πρέπει να μείνει καμιά σκιά. Αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη κυβέρνηση στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης που τόλμησε να προχωρήσει μέχρι τέλους τη διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και το έκανε με επιτυχία.

Μπορεί το 2016 να κατέπεσε ο διαγωνισμός με μια οριακή πλειοψηφία όμως η κληρονομιά που άφησε αυτή η προκήρυξη ήταν ακριβώς και το όπλο το οποίο χρησιμοποίησε στη συνέχεια και τα μέσα το ΕΣΡ για να ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία. Και αυτή ακριβώς είναι η απάντηση που έδωσα χθες, ότι αν αισθάνεστε ότι υπάρχει κάποια οσμή σκανδάλου αφενός μην αγχώνεστε εδώ είμαστε για να απαντήσουμε και η δικαιοσύνη – την εμπιστεύομαι απόλυτα – θα κάνει τη δουλειά της και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Και δεύτερον όσοι ενδιαφέρονται ας ψάξουν να βρουν τις απαντήσεις στο πως είχε δομηθεί η προκήρυξη αυτού του διαγωνισμού, τον οποίο επιμένω είναι ο πιο τίμιος, ο πιο αδιάβλητος και ο πιο απαιτητικός διαγωνισμός που έχει κάνει ποτέ το ελληνικό δημόσιο. Ένας διαγωνισμός που δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο να μην διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον αλλά και τα δικαιώματα των συμμετεχόντων σ’ αυτόν».

«Εγώ έκοψα τη διαδρομή του κ. Καλογρίτσα»

Ο κ. Κρέτσος επισήμανε «εγώ έκοψα τη διαδρομή του κ. Καλογρίτσα. Από την ώρα που έγινε οριστικός υπερθεματιστής σε δύο εβδομάδες δεν έφερε τα χρήματα και κόπηκε, γιατί; Όχι γιατί εγώ ήθελα ή δεν ήθελα διότι έτσι ήταν δομημένη η προκήρυξη. Αυτός ο διαγωνισμός είχε διαδοχικά στάδια. Και συζητάμε τώρα για μια υποψηφιότητα που είχε κοπεί πριν καν καταπέσει αυτός ο διαγωνισμός, άρα δεν υφίσταται κανένα θέμα».

«Συζητάμε για κάτι που το αμφισβητούν ποιοι; Οι άνθρωποι που μιλούσαν γι’ αυτά τα  περιουσιακά στοιχεία που είχε φέρει ο κ. Καλογρίτσας και τα είχε ζητήσει, πρόσθετα στοιχεία και πληροφορίες είχε ζητήσει η επιτροπή, τα οποία τα εκθείαζαν επί κυβέρνησης Σαμαρά. Οι επενδυτές θα βρουν την Ιθάκη τους. Επένδυση κοντά στα 2 δισεκατομμύρια από αυτά τα ακίνητα που έδειχναν τα ντρονς που είχανε βάλει οι συγκεκριμένοι πληρωμένοι δημοσιογράφοι που ήταν 20-30 στρέμματα και μιλάμε για 5.000 στρέμματα στη νότια περιοχή της Ιθάκης, τα οποία θα γίνουν κάποια στιγμή αυτά που είναι να γίνουν.»

«Εμείς το δημόσιο συμφέρον το διασφαλίσαμε»

Ο κ. Κρέτσος τόνισε: «Θέλω να πω ότι ό,τι και να ‘ναι εμείς το δημόσιο συμφέρον το διασφαλίσαμε, τα εχέγγυα τα είχαμε και συζητάμε τώρα για κάτι το οποίο πραγματικά όχι μόνο δεν έχει νόημα, όχι μόνο δεν έχει έννομες συνέπειες και αυτό τι φανερώνει; Και το συζητάμε μάλιστα την πρώτη εβδομάδα της νέας κυβέρνησης, της κυβέρνησης του «ενώνουμε τους Έλληνες». Τι φανερώνει; Φανερώνει την εκδικητικότητα τους. Φανερώνει ότι δεν ξεχάσανε και φανερώνει ότι ενοχλήθηκαν που αναγκάστηκαν να βάλλουν το χέρι στην τσέπη κάποιοι μεγαλοσχήμονες αυτού του τόπου και ο πολιτικός τους βραχίονας, ο πολιτικός βραχίονας της διαπλοκής που είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛΛ πλέον».

Ο κ. Κρέτσος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτές τις κινήσεις και τα δημοσιεύματα «στέλνουν ένα μήνυμα ποτέ ξανά μην τολμήσετε να τα βάλετε με αυτούς που αισθάνονται ότι μπορούν να έχουν το πάνω χέρι στις αποφάσεις που κρίνουν το μέλλον αυτής της χώρας. Ποτέ ξανά μην τολμήσετε να πειράξετε ιερές αγελάδες είτε είναι στον επιχειρηματικό κόσμο είτε στην πολιτική. Αυτό είναι το μήνυμα κυρίως και για τους δημοσίους υπαλλήλους που τους τρέχουν τώρα τους ανθρώπους στα δικαστήρια και αυτό είναι το πιο πραγματικά απαράδεκτο».


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)