to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:46 | 30.01.2019

Πολιτική

Λ. Κρέτσος: Οι καναλάρχες έχουν ήδη αρχίζει και πληρώνουν, υποκρισία να μιλά η Ν.Δ. (βίντεο)

Ο κ. Κρέτσος άσκησε κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενοχλείται σε οτιδήποτε καλό συμβαίνει στη χώρα.


«Μερικά στελέχη της ΝΔ βγάζουν μίσος και ενοχλούνται για οτιδήποτε καλό συμβαίνει για τη χώρα και για τους εργαζόμενους»

Πολύ μεγάλη υποκρισία στη ΝΔ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών καταλογίζει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιακών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, σημειώνοντας ότι είναι γνωστά τα πεπραγμένα αυτής της κυβέρνησης σε σχέση με τις προηγούμενες.

«Οι καναλάρχες έχουν ήδη αρχίζει και πληρώνουν. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν τόλμησαν να δώσουν άδειες ενώ είχαν αφήσει στα συρτάρια τους τα τέλη χρήση συχνοτήτων. Έκλεισαν την ΕΡΤ, κάνοντας τον διαγωνισμό παρωδία για να δώσουν το ψηφιακό σήμα στην Digea, στους ίδιους τους καναλάρχες, ενώ ποτέ δεν εφάρμοσαν τον ειδικό φόρο διαφήμισης» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ1. Ο Λ. Κρέτσος αναφέρθηκε στην παράταση της δεύτερης δόσης προς τους καναλάρχες (μέχρι τις 15 Μαΐου αντί για τις 31 Ιανουαρίου), σημειώνοντας ότι πρόκειται για διευκόλυνση και υπογράμμισε ότι ο νόμος είναι αυστηρός καθώς προβλέπει κατ’ ελάχιστο 400 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

«Είναι πολύ συγκεκριμένα τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ολοκληρώσαμε τον διαγωνισμό, διασφαλίσαμε 2.500 – 3.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης στο χώρο της τηλεόρασης, εισπράξαμε χρήματα από τα τέλη χρήση συχνοτήτων,από τον ειδικό φόρο διαφήμισης και από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες» σημείωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι βάσει χρονοδιαγράμματος, τέλος Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι τελευταίες 2 άδειες.

Ο Λ. Κρέτσος έκανε λόγο για ένα ντόμινο θετικών εξελίξεων, αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στην έξοδο στις αγορές και στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική κίνηση καθώς πρόκειται για την πρώτη και ουσιαστική αύξηση μισθών από το 2009. «Η χώρα έχει φύγει από τα μνημόνια, ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπου μπορούμε να δώσουμε περισσότερα σε αυτούς που έχουν ανάγκη κάνουμε» ανέφερε και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ καθώς, όπως είπε, μερικά στελέχη της βγάζουν μίσος και ενοχλούνται για οτιδήποτε καλό συμβαίνει για τη χώρα και για τους εργαζόμενους.

«Πρόκειται για αστειότητες της ΝΔ που δείχνουν τον πολιτικό προσανατολισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των ομοϊδεατών, όπως του Κουρτς και Όρμπαν που έχουν φέρει ρυθμίσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους εργοδότες να αποφασίζουν για το ωράριο εργασίας, επιδεινώνοντας τις εργασιακές συνθήκες» υπογράμμισε.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιακών και Ενημέρωσης αναφέρθηκε τέλος εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την δυναμική παρουσία της χώρας στη βιομηχανία του κινηματογράφου, επισημαίνοντας ότι μέσα στο 2019 η Ελλάδα θα φιλοξενήσει μεγάλες παραγωγές.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)