to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:44 | 01.02.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Λ. Κονιόρδου: Υπό διερεύνηση και θέματα που άπτονται ποινικής αξιολόγησης στην ΑΕΠΙ

«Το μέτρο του διορισμού της Επιτρόπου απεδείχθη αποτελεσματικό στην πράξη. Είναι η πρώτη φορά που όλη η εικόνα της ΑΕΠΙ βγαίνει στο φως και αυτό δεν θα γινόταν χωρίς την Επίτροπο» υπογράμμισε η Λ. Κονιόρδου από τη Βουλή


«Διερευνώνται και θέματα που άπτονται ποινικής περαιτέρω αξιολόγησης» στην ΑΕΠΙ τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στη Βουλή επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που θα αποδίδει τα χρήματα των δημιουργών. Η υπουργός Πολιτισμού απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή τόνισε ότι «για την κατάσταση στην ΑΕΠΙ ευθύνεται αποκλειστικά η διοίκησή της η οποία προέβη σε ατασθαλίες και καταχρήσεις όπως; καταγγέλθηκε και από τους εργαζόμενους. Ο διορισμός της Επιτρόπου έχει σκοπό την διασφάλιση της είσπραξης και απόδοσης των ποσών που εισπράττονται για τους δημιουργούς. Συνέβαλε έτσι και στην ομαλή συνέχιση της εργασίας των εργαζομένων της ΑΕΠΙ».

«Το μέτρο του διορισμού της Επιτρόπου απεδείχθη αποτελεσματικό στην πράξη. Είναι η πρώτη φορά που όλη η εικόνα της ΑΕΠΙ βγαίνει στο φως και αυτό δεν θα γινόταν χωρίς την Επίτροπο» υπογράμμισε η Λ. Κονιόρδου σημειώνοντας ότι «έγινε μερική κατανομή χρημάτων στον Δεκέμβριο του 2017» ενώ «αναχαιτίσθηκαν αλόγιστες δαπάνες της διοίκησης» και «θωρακίστηκαν τα χρήματα των δημιουργών και χαρακτηρίσθηκαν ακατάσχετα».

Όσον αφορά την διανομή των οφειλών προς του δημιουργούς η υπουργός εξήγησε ότι «τα χρήματα δόθηκαν με κοινωνικά κριτήρια για να εξοφληθούν οι δημιουργοί που έχουν τα λιγότερα χρήματα έως 2.000 ευρώ. Κάθε άλλη επιλογή θα κατέληγε στο να μην λάβουν ούτε ένα ευρώ οι χαμηλόμισθοι δημιουργοί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)