to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 28.05.2017

Πολιτισμός

Λ. Κονιόρδου από την Άρτα: O Πολιτισμός μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου

«O Πολιτισμός μας μπορεί να αποτελέσει μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης , ευημερίας του τόπου», τόνισε η Λυδία Κονιόρδου ολοκληρώνοντας την επίσκεψη της σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία στην Ήπειρο.


 Η υπουργός Πολιτισμού από το αρχαιολογικό Μουσείο της 'Αρτας , σε δηλώσεις της ανέφερε, πως ο τόπος έχει ένα πλούτο, την πολιτιστική του κληρονομιά, η οποία αποτελεί και συγκριτικό του πλεονέκτημα, το οποίο χρειάζεται να υποστηριχθεί. Ωστόσο ,επισήμανε πως και οι πολίτες, συνειδητοποιούν την σπουδαιότητα της κληρονομιάς τους και ζητούν να προχωρήσουν τα έργα, να ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι, για να υπογραμμίσει πως , «πρέπει να πεισθούν αυτοί που μοιράζουν χρήματα, ότι ο Πολιτισμός χρειάζεται να ενισχυθεί».

Στην 'Αρτα η κ. Κονιόρδου επισκέφτηκε την Δυτική Νεκρόπολη, το μικρό θέατρο της Αμβρακία και τον Βυζαντινό ναό της Παναγίας της Παρηγορήτισσας τον οποίο χαρακτήρισε μοναδικό μνημείο. «Έμεινα έκθαμβη με το μνημείο της Παρηγορήτισσας», ανέφερε και πρόσθεσε πως επιθυμία της είναι να υπάρξει συνεργασία με τον Δήμο, την Περιφέρεια και το υπουργείο Υποδομών ώστε να υπάρξει η δυνατότητα, στατικής μελέτης και επισκευής της στέγης προκειμένου να αναστηλωθεί το μνημείο και να δοθεί περίλαμπρο στους πολίτες και στους επισκέπτες όπως του αξίζει.

Εντυπωσιασμένη από τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στην 'Αρτα , η υπουργός Πολιτισμού, επισήμανε πως πρέπει να αναδειχθεί η σπουδαία κληρονομιά της ,τα μνημεία της μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους με διαδρομές διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού, με στόχο να αναπτυχθεί ο ποιοτικός τουρισμός, οι νέοι να νιώθουν την αξία του τόπου μέσα στον οποίο ζουν και μεγαλώνουν. Μάλιστα είπε πως γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης σε προσωπικό, ήδη δόθηκαν 5 θέσεις εποχιακών φυλάκων, ώστε να λειτουργήσουν αυτοί οι χώροι.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη η οποία συνόδεψε την Λυδία Κονιόρδου στην περιοδεία της, δήλωσε: « Χωρίς τον Πολιτισμό μας, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και αυτό διότι, χωρίς αναγνώριση της ιστορικής διαδρομής, δεν μπορείς να βάζεις καθαρούς στόχους. Σήμερα, σε μια εποχή που ο τόπος βιώνει την οικονομική κρίση περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο και να μας ενώσει, αλλά και να προχωρήσουμε».

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ 'Αρτας Βασίλης Τσίρκας τόνισε πως ο Πολιτισμός σε καιρό κρίσης, μπορεί να γίνει το αντίδοτο , μοχλός και εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής και είπε, πως για τους Αρτινούς, είναι συλλογικό βίωμα τα μνημεία, γι΄ αυτό οι εμπλεκόμενοι φορείς και η πολιτική ηγεσία , πρέπει να δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον.

«'Όπλο της 'Αρτας», χαρακτήρισε την πολιτιστική κληρονομιάς της, ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης ο οποίος παρέδωσε υπόμνημα με αιτήματα που αφορούν αρχαιολογικούς χώρους και τον ιερό ναό της Παρηγορήτισσας στην υπουργό και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα υπάρξει καλή συνεργασία.

 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)