to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:23 | 12.03.2019

πηγή: news247.gr

Πολιτική

Λ. Κατσέλη: Δεν θα είμαι υποψήφια, ούτε στις ευρωεκλογές, ούτε στις εθνικές εκλογές

"Δεν θα συμμετέχω ενεργά στη μάχη του σταυρού", ξεκαθάρισε στο News 24/7 στους 88,6 η πρώην υπουργός δίνοντας τέλος στις φήμες περί του αντιθέτου.


“Δεν θα είμαι υποψήφια ούτε στις ευρωεκλογές ούτε στις εθνικές εκλογές” , δήλωσε Λούκα Κατσέλη μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6 και στον Σεραφείμ Κορώτσο, διαψεύδοντας τις φήμες περί του αντιθέτου.

Όπως υπογράμμισε θα παραμείνει παρούσα στα πολιτικά δρώμενα αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά “δεν θα συμμετέχω ενεργά στη μάχη του σταυρού”.

Η συν- πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Ευημερία και Ισότητα σε μια βιώσιμη Ευρώπη επέκρινε το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι που δεν συμμετείχαν στην πρωτοβουλία για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη και ατυχή την απόφασή τους.

“Η προοδευτική συμμαχία που πήρε την πρωτοβουλία είναι η ίδια πολιτική οικογένεια με το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι. Έπρεπε να ηγηθούν της εκστρατείας, και να καλέσουν εκείνοι τα κόμματα και τους πολίτες. Δεν βοηθάει η εσωστρέφεια όταν οι προκλήσεις είναι τεράστιες” επεσήμανε.

Αναφερόμενη στην απουσία του Γιώργου Παπανδρέου είπε οτι θα ήθελε να είναι παρών. “ Νομίζω οτι δεν θα είχε καμία αντίρρηση αν δεν υπήρχε αυτή η κομματική θεση” τόνισε η κα Κατσέλη.

Σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα και τα μή εξυπηρετούμενα δάνεια είπε οτι “θα μπορούσαν εδώ και καιρό να είχαν γίνει κινήσεις από τις τράπεζες, να κινητοποιηθούν ώστε να παίρνουν αποφάσεις πολύ πιο γρήγορα για το ύψος των δανείων. Για παράδειγμα ένα δάνειο πρέπει να καταγγελθεί οριστικά ώστε οι τράπεζες να κάνουν ένα κούρεμα”.

“Η εθελοντική εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας της ΤτΕ είναι αναποτελεσματική”, πρόσθεσε και επέρριψε ευθύνες στον Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας οτι θα έπρεπε να προχωρήσει πιο τολμηρά.

“Εχει αφεθεί το ζήτημα εδώ και πολύ καιρό στη βούληση των τραπεζών και η ίδια η κυβέρνηση εδώ κι ένα χρόνο έπρεπε να πάρει αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση”συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: “Ο νόμος Κατσέλη δεν έπρεπε να “ανοίξει” αν δεν είχε συμφωνηθεί ένα εναλλακτικό σχέδιο. Νομίζω οτι ήταν λάθος να ανοίξει αυτό το θέμα κάτω απο την πίεση των τραπεζών. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει δικαστική ρύθμιση οφειλών γιατί ο οφειλέτης έχει ανεξάρτητο διαιτητή. Αν φύγει η δικαστική προστασία, η πλατφόρμα θα πρέπει να εγγυάται την προστασία του οφειλέτη”.

Κατ εκτίμησή της αίροντας την δικαστική προστασία, αυτή τη στιγμή και “μέχρι τον Σεπτέμβριο υπάρχει παντελής έλλειψη προστασίας”. Δεν απέκλεισε μάλιστα σε αυτό το διάστημα να γίνουν και πλειστηριασμοί Ά κατοικίας, καθώς όπως είπε είναι στη ευχέρεια των τραπεζών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)