to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 13.06.2022

Πολιτική

Λ. Αβραμάκης: Προσβάλλουν τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά και το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

«Οι προσπάθειες πολιτικής εξαπάτησης της κοινής γνώμης από τον πρωθυπουργό, για την δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, προσβάλλουν τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά και το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»


Σύμφωνα με τον βουλευτή οι προσπάθειες πολιτικής εξαπάτησης της κοινής γνώμης από τον πρωθυπουργό και το επικοινωνιακό του επιτελείο, δεν έχουν τέλος: Για μια ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός, εξήγγειλε την δωρεάν προληπτική μαστογραφία για τις γυναίκες, ένα πρόγραμμα που ισχύει ήδη από το 2017 κατόπιν σχετικής νομοθέτησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία που είχε πάρει η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν μέσα στη Βουλή να καπηλευτεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ίδιας της Φώφης Γεννηματά μέσα στη Βουλή, η οποία στις 25 Οκτωβρίου 2020,έναν χρόνο πριν πεθάνει,  του υπενθύμισε τα εξής: «45 γυναίκες Βουλευτές, το 2016, στείλαμε μια επιστολή στον τότε Υπουργό Υγείας και του ζητήσαμε να καλυφθεί η ψηφιακή μαστογραφία γιατί είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, και επειδή η σχετική τεχνολογία ήταν αρκετά πρόσφατη ο ΕΟΠΥΥ δεν την κάλυπτε. Πράγματι, προς τιμήν του, ο κ Ξανθός ανταποκρίθηκε, ήμασταν γυναίκες Βουλευτές από όλα τα κόμματα της Βουλής, και ρύθμισε την κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ για την ψηφιακή μαστογραφία, από τις αρχές του 2017. Το καταθέτω για τα πρακτικά. Κοιτάξτε κύριε πρωθυπουργέ. Υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνία και για κατανάλωση, που χρειάζονται μεγαλύτερη ανθρωπιά και αυτό που για κύριο λόγο χρειάζεται είναι να υπάρξουν επιτέλους μαστογράφοι, ψηφιακοί μαστογράφοι, και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί υπάρχουν απομακρυσμένες περιοχές και νησιά που οι γυναίκες δεν έχουν καμία δυνατότητα πρόσβασης. Να δούμε λοιπόν τι μπορεί να γίνει, να ιεραρχήσουμε και να είμαστε όλοι στο πλευρό σας για να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση, αλλά όχι κινήσεις εντυπωσιασμού πάνω σε αυτό το θέμα».

Ο πρωθυπουργός όμως απέδειξε ότι δεν πτοείται και εξήγγειλε και πάλι τη δωρεάν μαστογραφία ως μέτρο της κυβέρνησης στο όνομα μάλιστα της Φώφης Γεννηματά, προς άγραν συμπάθειας. Η μόνη θετική αλλαγή της νέας εξαγγελίας είναι η μέσω sms ειδοποίηση των δικαιούχων γυναικών.

Το πραγματικό όνειδος όμως είναι η αλλαγή των ορίων ηλικίας για τη δωρεάν μαστογραφία που ενώ είναι από 40 ετών και πάνω, η κυβέρνηση το μεταθέτει για όσες γυναίκες είναι άνω των 50 ετών. Η αλλαγή αυτή των ηλικιακών ορίων αποτελεί μια ακόμη προσβολή στη μνήμη της κυρίας Γεννηματά η οποία είχε προσβληθεί από τον καρκίνο του μαστού σε ηλικία 44 ετών.

Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι, ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετέρχονται κάθε μέσου και πρακτικής προκειμένου να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη. Η προσπάθειά τους όμως να παρουσιάσουν ως θετικό κυβερνητικό έργο μια καταφανώς αρνητική εξέλιξη που στερεί από τις γυναίκες μια ολόκληρη δεκαετία δωρεάν μαστογραφίας που μπορεί να τους σώσει τη ζωή, είναι κατάπτυστη.

Ο πρωθυπουργός προσβάλει πλέον χωρίς ντροπή τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, προσβάλει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, προσβάλει ακόμα και την παράταξη που εκπροσωπεί.
...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)