to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:52 | 13.07.2021

Πολιτική

Λ. Αβραμάκης: Προοπτική και μέλλον για την ελληνική κοινωνία, σταθερότητα και ανάπτυξη για τον λαό και όχι για τους λίγους

«Απέναντι σε μια κυβέρνηση που επιμένει να διχάζει και να διοχετεύει τα χρήματα του ελληνικού λαού στους λίγους, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αντιπαραθέτει ένα Πρόγραμμα, ένα πλήρες σχέδιο, μια πρόταση διακυβέρνησης που μας αφορά όλους. Μια πρόταση για την προοδευτική στροφή της χώρας, για την επούλωση των πληγών τόσο της πανδημίας όσο και των Μνημονίων», τονίζει σε δήλωσή του ο Λ. Αβραμάκης, βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ


Στην παρακάτω δήλωση προχώρησε ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Λ. Αβραμάκης, τονίζοντας πως «έχει έρθει η ώρα ο ελληνικός λαός να ανακτήσει και πάλι τον έλεγχο, να απαλλαγεί από μια κυβέρνηση που διχάζει όλο και περισσότερο». 

Αναλυτικά: 

Καθίσταται πλέον σαφές σε όλους ότι η κυβέρνηση της ΝΔ υπηρετεί ένα σχέδιο που αφορά τα συμφέροντα μιας μικρής μειοψηφίας με πρόσβαση στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου. Η πανδημία και κυρίως η διαχείρισή της, αποκάλυψε ένα μηχανισμό διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, αδιαφάνειας, υπερκοστολογήσεων και απευθείας αναθέσεων. Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης προκάλεσε αμηχανία ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πόρων που διατίθενται στη χώρα μας δεν κατευθύνεται στον ελληνικό λαό και τις βαριά πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά απευθύνεται σε συγκεκριμένα και πολύ λίγα επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκουν ακόμα μια ευκαιρία να λεηλατήσουν το δημόσιο χρήμα.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που επιμένει να διχάζει και να διοχετεύει τα χρήματα του ελληνικού λαού στους λίγους, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αντιπαραθέτει ένα Πρόγραμμα, ένα πλήρες σχέδιο, μια πρόταση διακυβέρνησης που μας αφορά όλους. Μια πρόταση για την προοδευτική στροφή της χώρας, για την επούλωση των πληγών τόσο της πανδημίας όσο και των Μνημονίων.

Προωθούμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας όχι στους δείκτες και τις στατιστικές αλλά στην πραγματική οικονομία, με ισόρροπη ανάπτυξη για όλες τις Περιφέρειες, για όλους τους Νομούς, για όλες τις πόλεις, για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, για την ύπαιθρο, για τους εργαζόμενους. Διεκδικούμε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που θα σέβεται τους κανόνες και θα διανέμεται σε όλη την κοινωνία.

Διεκδικούμε κανόνες που θα γίνονται σεβαστοί από όλους στην εργασία, ώστε ο εργαζόμενος να αμείβεται δίκαια για την δουλειά του, να έχει σταθερό ωράριο και δικαιώματα, να μην υποτάσσει την προσωπική του ζωή στην επαγγελματική του. Διεκδικούμε και πάλι 8 ώρες δουλειά την ημέρα, 35 ώρες την εβδομάδα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και ανασυγκρότηση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

Αγωνιζόμαστε για ισχυρό και ανθρώπινο κράτος που θα παρέχει ασφάλεια σε όλους με αξιόπιστα δημόσια νοσοκομεία, ανασχεδιασμό του ΕΣΥ ώστε να έχουν όλοι εύκολη πρόσβαση σε αξιόλογες και αναγκαίες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καλύτερα δημόσια σχολεία σε όλες τις βαθμίδες, στήριξη των δημοσίων πανεπιστημίων και της έρευνας, δομές αλληλεγγύης και στήριξης των πιο αδύναμων, συντάξεις αξιοπρέπειας και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.

Δεσμευόμαστε για την επίτευξη της Πράσινης Ανάπτυξης με δικαιοσύνη, ώστε να μειώσουμε το κλιματικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της χώρας με τρόπο όμως που θα εξασφαλίζει τη συμμετοχή όλων και δεν θα προκαλεί κοινωνικούς αποκλεισμούς και ενεργειακή φτώχεια, με επενδύσεις που θα ενισχύουν την εγχώρια τεχνολογία και καινοτομία και θα βάλουν τέλος στο μοντέλο της εξυπηρέτησης της πράσινης ανάπτυξης μέσω της εισαγωγής προϊόντων και τεχνολογιών από άλλες χώρες. Η χώρα και η ελληνική κοινωνία μπορούν να παράγουν πράσινη τεχνολογία και προϊόντα, να τα αξιοποιούν και να τα εξάγουν.

Εγγυόμαστε την ενίσχυση της Δημοκρατίας και την αποκατάσταση των Θεσμών για να μπει τέλος στα φαινόμενα αδιαφάνειας και πελατειακών σχέσεων. Κανόνες για όλους ώστε να μπει επιτέλους τέλος στη διαπλοκή πολιτικών, μιντιακών και επιχειρηματικών ελίτ που θεωρούν ότι μπορούν να είναι πάνω από τους Νόμους χωρίς να λογοδοτούν πουθενά και κυρίως ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι δικά τους και μπορούν να τα χρησιμοποιούν και να τα ξοδεύουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Έχει έρθει η ώρα ο ελληνικός λαός να ανακτήσει και πάλι τον έλεγχο, να απαλλαγεί από μια κυβέρνηση που διχάζει όλο και περισσότερο για να μπορεί ανενόχλητη να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και να δώσει και πάλι την μάχη για τον κοινωνικό μισθό, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, έχει καταθέσει τις προτάσεις του και είναι έτοιμος να δώσει τη δημοκρατική μάχη για να βγούμε και από αυτή την κρίση με την κοινωνία όρθια. Οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αφήσουν πίσω τις τεχνητές διαμάχες και να αγωνιστούν συλλογικά για την υπεράσπιση και την υπηρέτηση των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, οι πολίτες οφείλουν να συμμετέχουν και με τη ψήφο τους να δώσουν τη δημοκρατική διέξοδο επιλέγοντας Κοινωνική Δικαιοσύνη, Βιώσιμη, Δίκαιη και Ισόρροπη Παραγωγική Ανασυγκρότηση, Ισχυρό Κοινωνικό Κράτος που θα παρέχει ασφάλεια και υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, Εργασιακά Δικαιώματα με αξιοπρεπείς μισθούς και κανόνες στην αγορά εργασίας. Η ελληνική κοινωνία βλέποντας όλο και πιο καθαρά τις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο προτάσεις διακυβέρνησης, θα αναθέσει πολύ σύντομα και πάλι την ευθύνη διακυβέρνησης στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)