to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:51 | 16.09.2021

Οικονομία

Λ. Αβραμάκης: Μόνη λύση για τα νοικοκυριά η αύξηση μισθών που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και η μείωση των έμμεσων φόρων

Μόνη λύση είναι η υιοθέτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα για γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και η μείωση των έμμεσων φόρων, ιδίως σε καύσιμα και ενέργεια.


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, λόγω της πρωτοφανούς μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, δήλωσε:

«Πλέον το σύνολο των πολιτών διαπιστώνει καθημερινά ότι ο πληθωρισμός και η ραγδαία αύξηση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ και σχεδόν στο σύνολο των βασικών αγαθών, προκαλεί οικονομική ασφυξία στα ελληνικά νοικοκυριά, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους συνταξιούχους αλλά και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται. Πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ, προέβλεπε ότι η συμβολική αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 0,52 λεπτά μεικτά την ημέρα από το 2022, ήταν αρκετή, καθώς λόγω του αποπληθωρισμού το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων θα αυξανόταν. Για μια ακόμη φορά η πραγματικότητα διαψεύδει την κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς ήδη από τον Ιούνιο οι καταναλωτές είναι αντιμέτωποι με διαδοχικές ανατιμήσεις με αποτέλεσμα η μέση ελληνική οικογένεια να υποχρεώνεται σε διαρκείς περικοπές. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται για όλο και περισσότερους εργαζόμενους ότι ο κατάπτυστος και οπισθοδρομικός Νόμος Χατζηδάκη, προκάλεσε (με τα 10ωρα και τις φθηνές και απλήρωτες υπερωρίες) μειώσεις μισθών.

Μόνη λύση είναι η υιοθέτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα για γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και η μείωση των έμμεσων φόρων, ιδίως σε καύσιμα και ενέργεια. Η μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν να είναι πολύ αργά για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι, τα νοικοκυριά πρέπει τουλάχιστον να διατηρήσουν την αγοραστική τους δύναμη και να αμείβονται αξιοπρεπώς, να επαρκούν δηλαδή τα εισοδήματά τους από την εργασία για να ανταποκριθούν στο σύνολο των υποχρεώσεών τους και όχι να εργάζονται και να δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και τα βασικά αγαθά διατροφής, την ενέργεια, την θέρμανση του σπιτιού τους, τα σχολικά και τις δραστηριότητες των παιδιών τους. Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει το 2022. Απαιτείται αύξηση μισθών τώρα, όπως άλλωστε έχει υποσχεθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός που μιλούσε για αυξήσεις μισθών διπλάσιες από την ανάπτυξη. Τουλάχιστον σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση ας φανεί συνεπής. Μέχρι σήμερα το μόνο που κάνει με συνέπεια η ΝΔ είναι να αυξάνει το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)